Pekyatırmacı: Gençlerimiz bizim ilham kaynağımız

Pekyatırmacı: Gençlerimiz bizim ilham kaynağımız

Ahmet Pekyatırmacı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında “Şehrimizi yönetirken yeni projelerimize yön verirken gençlerimiz bize ilham kaynağı oluyor." dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Milletimizin sahip olduğu mirasın geleceğe taşınmasında gençlerin çok önemli bir rolü ve sorumluluğu olduğunu söyleyen Başkan Pekyatırmacı “Gençlerimizin, sahip olduğu medeniyeti unutmadan toplumsal yeniliklere, teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine göre kendilerini geliştirmesi için çalışıyoruz. Bu gençlik ülkemizi geleceğe taşıyacaktır. Selçuklu çok hızlı büyüyen ve genç nüfusun çok fazla olduğu bir ilçemiz bu anlamda genç nesillerimizin dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için gerek devletimiz gerekse yerel yönetim olarak bizler, var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Genç nesillerimizin, geçmişten aldıkları ilhamla, Türkiye’yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına ve bizim bıraktığımız yerde bayrağı devralarak hem şehrimizi hem de ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşıyacaklarına inancım sonsuz" dedi. 

“Gençlerimizle her fırsatta buluşuyoruz”

Selçuklu Belediyesi olarak üniversite ve lise öğrencileri ile farklı platformlarda bir araya gelip deneyim paylaşımında bulunduklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Her platformda gençlerimizin isteklerini dinliyor ve o doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Gençlerle buluştuğumuz bu platformlardan bir tanesi olan  Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi özellikle üniversite gençliği için önemli bir mekan haline geldi. Gençlerimiz burada hem hoşça vakit geçirirken hem de merkezimizin etüt ve sosyal faaliyetlerinden faydalanıyorlar. Gençlerimizin merkeze olan ilgisi bizleri mutlu ediyor.  Ayrıca  Konya’da ilk defa sanayi gençlerine de proje uygulayan bir belediyeyiz “Bugünün gençleri yarının ustaları projesi” ile çalışan gençler için istişare ve bilgilendirme toplantıları, yarışmalar, sportif etkinlikler ve mesleki fuarlara katılım gibi birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Böylece sanayi gençliğinin de sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Selçuklu’da gençlerin huzur ve mutluluğunu vazgeçilmez bir hedef olarak görüyoruz.” dedi.