Pedallarını Bisiklet Kazalarına Dikkati Çekmek İçin Çevirdiler

Pedallarını Bisiklet Kazalarına Dikkati Çekmek İçin Çevirdiler

Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü üyesi 3 öğrenci, bisiklet kazalarına dikkati çekmek için 40 günde, 2 bin 864 kilometre yol kat etti- AÜ Doğa Sporları Kulübü üyesi Oğuz: "Sadece otobüs, taksi veya uçakla değil, bisiklet kullanarak uzun yollar kat

FATİH DOĞAN - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Doğa Sporları Kulübü üyesi 3 öğrenci, bisiklet kazalarına dikkati çekmek için 40 günde, 2 bin 864 kilometre yol kat etti.

Doğa Sporları Kulübü üyesi Oğuzhan Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisikletle uzun tur yapmış bir kişinin hikayesini okuduklarını, akıllarına böyle bir tur yaparak son zamanlarda gerçekleşen bisiklet kazalarına dikkat çekmek istediklerini dile getirdi.

Bisikletin de trafikte yerinin olduğunu ifade eden Oğuz, şöyle konuştu:

"İstediğimiz zaman uzun yollara çıkabileceğimizi, sadece otobüs, taksi veya uçakla değil, bisiklet kullanarak uzun yollar kat edebileceğimizi göstermek istedik. Bu amaçla Edirne'den başlayıp İtalya'nın Roma kentine uzanan bir program hazırladık. Yolculuk sırasında karşılaştığımız bisikletli Alman, Fransız, İtalyan arkadaşlarla konuştuğumuzda Avrupa'da yaz boyunca 25 bin ile 30 bin arasında bisikletlinin ülkeler arasına seyahat ettiğini öğrendik. Almanya'dan Hindistan'a, Mısır'a, İrlanda'dan Hindistan'a giden bir çok grupla tanıştık. İnsanlar özgürce keşfetmenin tadına varmış."

- 40 günde, 2 bin 864 kilometre yol

Grup üyesi Ceyhun Yetişkul da 4 Eylül'de başladıkları yolculuğun 40 gün sürdüğünü belirterek, bu sürede 2 bin 864 kilometre yol kat ettiklerini bildirdi.

Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya'yı geçip İtalya'nın Roma kentinde ulaştıklarını anlatan Ceyhun, şunları söyledi:

"Güzel bir maceraya atıldık, hayatımızda tadamayacağımız heyecanlar yaşadık. Yolculuğumuzda tır şoförleri bize çok yardımcı oldu. Türk plakası gördüğümüzde hemen yanlarına gittik. Her seferinde bizi kendi yemeklerine davet ettiler. Yolculuğumuzda en büyük masrafımız konaklamadan kaynaklanıyordu. Bundan dolayı kalmak için çadırı tercih ettik. Çadır kuramayacağımızda sokakta, parkta yattık. İnsanların bağlarında, bahçelerinde, kapılarının önlerinde kaldık."

Grup üyesi Emrah Gürol ise tur boyunca 25 gün çadırda, 13 gün pansiyonda, 2 gün de sokakta kaldıklarını kaydetti,

Yunanistan'da bir gece parkta uyuduklarını vurgulayan Gürol, şöyle devam etti:

"Selanik'e gece saat 03.00'da gelmiştik, bir pansiyon bulamadık, en son 'bir parka gidip bir ağacın altında yatalım' dedik. Sabah uyandığımızda oradaki sokak köpekleri de bizimle birlikte yatıyordu. Bir anda parkın sulama sistemleri çalışmaya başladı ve ıslandık. Avrupa'da bisikletli kişilere saygı duyuluyor. Yayalar ve araçlar, bisikletli kişilere yol veriyor. Bisiklet şeridine kimse girmiyor. Slovenya'da, İtalya'da 5 yaşından 75 yaşına kadar herkes bisiklet sürüyor. İnsanlar iş kıyafetleriyle evlerinden işe, işten evlerine bisikletle gidiyor."

Muhabir: Fatih Doğan
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak:Haber Kaynağı