Pedallar Yeşilay için dönecek

Pedallar Yeşilay için dönecek

Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu bu yıl 9. Kez düzenleniyor. 50 Şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek turda binlerce kişi sağlıklı bir yaşam için pedalları çevirerek, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu bu yıl 9. Kez düzenleniyor.  50 Şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek turda binlerce kişi sağlıklı bir yaşam için pedalları çevirerek, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Yeşilay’ın düzenlediği bisiklet turuna 7’den 70’e herkes ücretsiz olarak katılabilecek. Program 28 Nisan Pazar günü sabah saat 10.30’da başlayacak. Bu yıl organize edilecek bisiklet turu “Bir Nedenim Var” teması altında gerçekleştirilecek. 

BÜYÜKHELVACIGİL: 10 SANİYEDE BİR KİŞİNİN SİGARADAN ÖLÜYOR

50 ilin birlikte gerçekleştireceği bisiklet turu hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “ Yeşilay’ın geleneksel olarak düzenlediği Yeşilay Bisiklet Turunda  tüm bağımlılıklara karşı farkındalık  oluşturmak üzere 9. Kez bir araya geleceğiz. Şehrimizde de geçtiğimiz yıllarda büyük katılımlar ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet turlarında tüm yaş grupları ile birlikte sağlıklı bir yaşam için pedalları çevireceğiz. Bugün en büyük problemlerimizden biri sigara bağımlılığı oluyor. Dünyada her yıl 6 milyon kişi sigara sebebiyle hayatını kaybediyor. Bunun anlamı her 10 saniyede bir kişinin sigaradan ölmesi demek. Her yıl 3,5 milyon insan alkole bağlı nedenlerden dolayı yaşamını yitiriyor. Madde bağımlılığı ve kumar bağımlılığı tüm yaş gruplarını ama özellikle de gençleri tehdit eden en büyük risklerden biri. Tüm bu bağımlılıkların dışında Teknoloji bağımlılığı ise artık çocuk yaşlardan itibaren tedbir alınması gereken bir konudur. Teknoloji kullanımı konusunda “Bağlan ama bağımlı olma!” diyerek sessizce büyüyen bu bağımlılık hakkında özellikle ebeveynlere seslenmek istiyoruz. Bağımlılıklar sevgi ve emekle mücadele edilerek tedavi edilebilir. Tüm bağımlılıklar konusunda Yeşilay ile iletişime geçerek yardım alınabilir. Pazar günü saat:10.00’dan itibaren bizimle olacak Mehteran Takımımız eşliğinde güzel organizasyon gerçekleştireceğiz. Bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir nesil ve parlak bir gelecek için eş zamanlı olarak 50 ilimizde gerçekleştirilecek bisiklet turumuza tüm Konyalıları bisikletleri ile birlikte 28 Nisan Pazar günü saat 10.30’da Kültürpark’a bekliyoruz ” dedi.

Etiketler :