Pazarcı esnafının sorunu, Konya'da üretilen aparatla çözüldü

Pazarcı esnafının sorunu, Konya'da üretilen aparatla çözüldü

Bursa Pazarcılar Odası, semt pazarlarında unutulan araçları hızlı ve zararsız bir şekilde çıkarmak için tekerlekli kaydıraklar kullanıyor. Esnafın desteğiyle geliştirilen pratik yöntem, şehrin dört bir yanındaki pazarlarda işlevselliğini gösteriyor.

Bursa'da semt pazarlarında yaşanan hatalı park sorunlarına çözüm bulan Pazarcılar Odası, tekerlekli kaydıraklarla araçları saniyeler içinde pazar alanlarından çıkararak esnaf ve sürücüler arasında olası sorunları önlüyor.

Zümrütevler Semt Pazarı'nda geceden park edilen ve unutulan bir otomobil, bu yeni yöntem sayesinde kısa sürede pazarın dışına çıkarıldı. Bu olayla birlikte, pazar yerlerine geceden araç park etmemesi konusunda Bursalı sürücüler uyarıldı.

Pazarcı esnafının sorunu, Konya'da üretilen aparatla çözüldü

Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, pazar alanlarında unutulan araçları hızlı bir şekilde çıkarmak için özel olarak ürettikleri tekerlekli kaydırakları tanıttı. Araçların tekerleklerine yerleştirilen bu aparatlar, aracın zeminden bağlantısını keserek kolayca taşınabilir hale getiriyor. Böylece, pazarcı esnafı tarafından insan gücüyle kolayca çekilebilen araçlar, sürücülerin şok yaşamasına neden olmadan pazar alanından çıkarılıyor.

Pazarcı esnafının sorunu, Konya'da üretilen aparatla çözüldü

Aksu, bu özel aparatların Konya'da üretildiğini ve Türkiye genelinde benzer bir örneğinin olmadığını belirtti. Bu yöntemin araçlara zarar vermeden, pratik bir şekilde uygulandığını vurgulayan Aksu, pazar alanlarındaki bu sorunun çözümü için esnafın bir araya gelerek bu yöntemi geliştirdiklerini söyledi.

Pazarcılar Odası Başkanı, "Türkiye genelinde başka bir örneği yok, sadece Bursa'da var. Araştırdık ve böyle bir yöntemin olduğunu öğrendik. Aparatları Konya'da özel olarak yaptırdık, tamamen özel yapım. Faydalı oldu. Pazar alanlarına otobüs bile park eden oluyor, bizim aparatımız otobüs çekmiyor ama onu da zabıta vasıtasıyla kaldırıyoruz." dedi.Pazarcı esnafının sorunu, Konya'da üretilen aparatla çözüldü

Bu yeni yöntemle birlikte, Bursa'daki pazarcılar, hatalı park edilen araçları kısa sürede pazar alanından çıkararak sorunları hızlı bir şekilde çözebiliyor. Ayrıca, araç sahiplerini geceleyin pazar yerlerine araç park etmemeleri konusunda uyararak bu tür durumların önüne geçmeye çalışıyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.