Payitaht müzesi  Konya turizmine büyük katkı

Payitaht müzesi Konya turizmine büyük katkı

Kasım 2017’de temeli atılan Payitaht Müzesi, bitmeye yaklaştı. Konya için yeni bir cazibe merkezi olacak olan Payitaht Müzesi hizmet vermeye başlamasıyla birlikte şehrin turizmine büyük katkı sunacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Payitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak. 2017 yılında temeli atılan Payitaht Müzesi, Alaaddin Tepesi yanındaki Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda bulunuyor. 5 bin metrekare alanda hayata geçirilen Payitaht Müzesi’nde; Selçuklu Sultanları Müzesi, sergi alanları, Miryokefalon Savaşı’nın hologram sistemiyle canlandırılacağı panorama bölümü, toplantı salonları bulunuyor. İçinde bulunduğu Kılıçarslan Şehir Meydanı’na ayrı bir anlam katacak olan Payitaht Müzesi, çevresindeki Ali Gav Medresesi ve Konya Sokağı ile şehrin merkezinde yeni bir cazibe alanı olacak.

img_0021-001.jpg

SONSUZLUK ODASI OLACAK

Mevlana Kültür Vadisi Projeleri içinde yer alan bölge içinde olan Payitaht Müzesi’nde, müzeler içinde ilk defa yapılan ‘Sonsuzluk Odası’ bulunuyor. Aynalarla ve özel dizaynla yapılan odada Selçuklu Sultanları’nın özellikleri anlatılacak. Ayrıca tavanında da Anadolu Selçuklu Sultanlarının panoramasının bulunacağı sonsuzluk odası, şimdiden birçok vatandaşın ve turizm şirketlerinin ilgisini çekiyor.

payitaht-(3).jpg

ŞEHRE YENİ BİR GÜZELLİK KATTI

Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda inşa edilen müze, görüntüsü ve mimarisiyle de Konya’ya yeni bir güzellik katıyor. Selçuklu mimarisi işlemeleri ve yapısı örnek alınarak yapılan Payitaht Müzesi Selçuklular adına yapılan Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak.

payitaht-(1).jpg

Birinci katta da çok amaçlı salon ve idari merkezin bulunacak. Alaaddin Tepesiyle Selçuklu Sultanları Payitaht Müzesi’nin meydanla buluştuğu bir anıt eser burada gerçekleşmiş olacak. Bu eserin yapılmasıyla meydan da biraz genişlemiş olacak. Önümüzdeki günlerde Atürk Anadolu Lisesi’nin taşınmasıyla birlikte olan daha da genişleyecek. Ali Gav Medresesi, Payitaht Müzesi, Kılıçarslan Şehir Meydanı, Konya Sokağı, Kültür Park, Kılıçarslan Köşkü, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Caddesi’nden Mevlana’ya kadar olan aksta Mevlana Kültür Vadisi Projeleri’nin tamamlanacak.

img_0028.jpg

Payitaht Müzesi, toplam inşaat alanı 5 bin metrekare olan Payitaht Müzesi 11.2 milyon TL'ye mal olacak. Servet R. Çolak-Memleket