Payaslı depremzedeler TOKİ konutlarına taşındı

Payaslı depremzedeler TOKİ konutlarına taşındı

Hatay'da yaşanan depremin ardından TOKİ tarafından inşa edilen afet konutları, ev sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Abik ailesi gibi birçok depremzede, yeni evlerinde huzur buluyor ve yapımcılara minnettarlığını dile getiriyor.

Hatay'da meydana gelen depremin yıkıcı etkileriyle 25 bine yakın insanın yaşamını yitirdiği ve on binlerce konutun zarar gördüğü felaket sonrasında, bölgenin yeniden yapılanması hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl depremin hemen ardından başlayan afet konutlarının yapımı tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Payas ilçesinde çevre düzenlemeleri tamamlanan konutlarda yaşamaya başlayan depremzedeler arasında Abik ailesi de yer alıyor.

Yeni evlerine yerleşen Hatice Abik, "Yeni evime yerleşerek ilk gün kurban kestim ve ailemi ağırladım. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun" ifadeleriyle mutluluğunu dile getirdi. 83 yaşındaki Mustafa Abik ise, "Evlerimiz böyle gitti geldi. Allah'a çok şükür hamdolsun yapanlardan emeği geçenlerden. Devletimizden Allah razı olsun gerçekten. Büyük bir mükafat bu bizim için Allah razı olsun" şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.