PAÜ'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin dava

PAÜ'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin dava

Denizli'de terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik, 68'i tutuklu 115 sanığın yargılandığı davaya devam edildi- Sanık Bilgen:-"Ülkemiz için güzel günler göreceğiz sözü bir duadır'. Bu yanlış değildir. Ve ben bu sözü her zaman söylemeye devam edece

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik, 68'i tutuklu 115 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Nurettin Bilgen, darbe gecesinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımların dikkate alınarak tutuklandığını öne sürdü.

Bilgen, Yurtta Sulh Konseyi tarafından TRT 1'de okunan darbe bildirisinden yarım saat önce sosyal paylaşım sitesinden yazılar yazdığını savunarak, "Ben eşimle beraber 38 ülkeyi gezmiş bir akademisyenim. 3 yabancı dil biliyorum. İddianamede geçen ve benim Facebook hesabımdan paylaştığım TRT'de hava durumu bitti, güzel günler göreceğiz gibi paylaşımları ben İstanbul'da okuyan kızım, polis oğlum ve doğuda adliyede görev yapan kızım ve damadım için paylaştım. Darbe gecesi korkunç bir gündü. Bende bir baba olarak bu paylaşımları yaptım. Ben bu sözde bildiriyi okuyan konseyi o gece öğrendim." diye konuştu.

- "İddialar gerçek dışıdır"

Bilgen, bu örgütü darbe gecesinde öğrendiğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"Ben buradan çıkarsam eğer artık makaleden başka bir şey yazmayacağım. Böyle paylaşımlar yaptığım için çok pişmanın. Benim komiser oğlum darbe günü 72 saat o teröristlerle savaştı. Ben bir baba olarak çocuklarımı o gece merak ettiğim için o yazıları yazdım. Ben duyarlı bir baba olarak aileme, çevreme ulaşmak amaçlı TRT'de normal yayın akışının arkasından hava durumu bitti, dizi bitti diye yazdım. 'Daha güzel günler göreceğiz' sözü ise tamamen espiriydi. 16 yıl çalıştığım üniversitemde ve fakültemde örgüt yapılanmasının eski ve önde gelen kişisi olduğum iddiaları tamamen gerçek dışıdır. "

Kendisinin PAÜ'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bal mumumdan yapılmış fotoğrafını paylaşan tek akademisyen olduğunu ileri süren Bilgen, "Ben, bu işler bitince beni hakkımda çeşitli ifadelerle suçlayan PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ'dan şikayetçi olacağım. O benim en iyi aile dostum olmasına karşılık beni suçlamıştır. 'Ülkemiz için güzel günler göreceğiz' sözü bir duadır. Bu yanlış değildir. Ve ben bu sözü her zaman söylemeye devam edeceğim." diye konuştu.

Duruşma yarın diğer sanıkların savunmalarıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :