PAÜ rektörü iddiaları yalanladı

PAÜ rektörü iddiaları yalanladı

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı: "Hazırlanan ve eski olan yönergede fotoğraf gerekli değildir, başörtüsüz ve sakalsız fotoğraf istendiği ibaresi bu nedenle yanlıştır, geçersizdir. Oysa üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunmamaktadır. Gerek mezuniyet bel

 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sosyal medyada, PAÜ'de mezuniyet diploması teslim almak için belgelerde yer alan "sakalsız, başörtüsüz fotoğraf istendiği" iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bağcı, yaptığı açıklamada, bazı medya organları ile sosyal medyada konuya ilişkin çıkan haberlerin yanlış olduğunu belirtti.

Anayasanın 15'inci maddesinde savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde dahi kimsenin din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı ve bunlardan suçlanamayacağı açıkça yer aldığını hatırlatan Bağcı, başörtüsü serbest olmadan diğer özgürlüklerin yapay ve anlamsız olduğunu söyledi.

Bağcı, yanlış belgeyi dağıtanlar hakkında soruşturma açtığını ifade ederek şunları söyledi:

"Din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere bütün özgürlüklerin ilk ve en önemli eşiği başörtüsü özgürlüğüdür. Bu bağlamda üniversitemizde öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımız inançlarının gereğini yerine getirmektedirler. Hazırlanan ve eski olan yönergede başörtüsüz ve sakalsız fotoğraf istendiği ibaresi bu nedenle yanlıştır, geçersizdir.  Oysa üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunmamaktadır. Gerek mezuniyet belgesinde gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, hiç bir öğrenciden fotoğraf istenmemektedir. PAÜ diploma geçici mezuniyet belgesi ve diğer belgelerin düzenlenmesi ve teslimine ilişkin yönergede 2013 yılı 5/10 sayılı senato kararı ile bu yanlış olan beyanın düzeltilmiş şekli dikkate alınmasını duyuruyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı