"Passolig Kart" satışında ilk hedef 1 milyon

"Passolig Kart" satışında ilk hedef 1 milyon

PASSO Genel Müdürü Gündoğan:

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - PASSO Genel Müdürü Özgür Gündoğan, elektronik bilet (e-bilet) uygulaması kapsamında çıkarılan Passolig Kartı ile ilgili, "Şu ana kadar yaklaşık 200 bin Passolig Kart sattık. Yıl sonuna kadar 1 milyon satmayı hedefliyoruz. Üç yıl içerisinde de 5 milyon karta ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

Gündoğan, Passolig bilgilendirme toplantısı için geldiği Konya'da AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Gündoğan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Spor Toto Süper Lig maçlarında hayata geçirilen e-bilet uygulaması için ilk başta tepkilerin olduğunu söyledi.

Taraftarlara durumu anlattıktan sonra kendilerine gelen tepkilerin azaldığını belirten Gündoğan, "Şiddet sebebiyle insanlar maçlara gitmekten imtina ediyorlardı. Çocuğunu göndermeyenler ya da tribünde olduğu için endişe duyanlar oluyordu. Bu kart sayesinde aileler maçlara gönül rahatlığıyla gitsinler. Arkadaşlarımız, kurumsal müşterilerimiz gitsin, kurumlar orada misafirlerini statta ağırlasınlar" diye konuştu.

- Diğer ülkelere göre artıları daha fazla

Gündoğan, e-bilet uygulamalarının diğer ülkelerde de var olduğunu ifade etti. Bu sistemin Güney Amerika ve Avrupa'da da kullanıldığını anımsatan Gündoğan şöyle devam etti:

"Sisteme bu sene Hollanda da geçiyor. Ancak Türkiye'deki sistem biraz farklı. Diğer bütün modeller incelenerek, Türkiye'de kartlar çok fonksiyonel olarak planlandı. Dolayısıyla diğer ülkelerin kartlarına göre çok daha artıları ve avantajları var. Taraftarlara katkısı çok daha fazla hale getirildi. Sadece maç günü değil diğer günlerde de kullanılabilecek."

- Kalıcı bir proje

Özgür Gündoğan, Passolig Kartı'nın faydaları ortaya çıkınca, taraftarlar ve kulüpler tarafından daha fazla sahip çıkılacağına dikkati çekti.

Passolig Kartı'nın, kalıcı bir proje olduğunu vurgulayan Gündoğan, "Bütün yatırımlar buna göre yapıldı. Sistemler buna göre kuruldu. Şu anda bize gelen olumlu tepkilerden, herkesin projeyi kucakladığını düşünüyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 200 bin Passolig Kart sattık. Yıl sonuna kadar 1 milyon satmayı hedefliyoruz. Üç yıl içerisinde 5 milyon karta ulaşmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı