Paslı'dan sosyal medya uyarısı

Paslı'dan sosyal medya uyarısı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, "sosyal medya bağımlılığına" karşı aileleri uyardı. Paslı,...

 Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, "sosyal medya bağımlılığına" karşı aileleri uyardı.

Paslı, sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiği hususunda açıklamalarda bulundu.

Kişiyi ayakta tutan üç temel esasın, öz güven, sosyal çevre ve zihni arka plan olduğunu, bu değerlerin tarih boyunca hiç değişmediğini belirten Paslı, "Peygamberler döneminde bile medyanın işlevini şairler yerine getirmekteyken, bugün artık medya akıllı telefonlar vasıtasıyla tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hayatımıza girmiştir. Sosyal medya, sistemli ve disiplinli bir şekilde kullanılmadığı takdirde, telafisi güç klinik vakalara doğru kayabilir." diye konuştu.

İnsanın öz güvenini geliştirmesi, sosyal çevresini güncel tutması konusunda sosyal medyaya da ihtiyaç olduğunu ifade eden Paslı, şöyle devam etti:

"Sosyal medyadan tamamen uzaklaşmak, kişiyi zamandan kopararak gündem dışına, bilgisizliğe itebilir. Bugün sosyal medya, ürettiği ürünü dengeli bir şekilde insanlığın faydasına sunabilmek için önemli bir araç iken ne yazık ki giderek insanın üretiminde hiçbir katkısı olmadığı olayları, resimleri sık sık paylaşarak bir bakıma şişirilmiş egoya hizmet eden bir araç haline dönüştürülmektedir. Öncelikle anne ve babalar 'aile ve medya okuryazarlığı' konusunda çocuklarını eğitmeli, sosyal medya bağımlılığına karşı çocuklarına rehberlik etmeliler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :