Paşa lakaplı hainin ifadesi: Darbeden haberim yok!

Paşa lakaplı hainin ifadesi: Darbeden haberim yok!

Cumhurbaşkanına suikast için otel basıp sabaha kadar çatışan ve kaçıp saklandığı inde yakalanan hain Başçavuş Zekeriya Kuzu ifadesinde “Darbeden haberim yok” dedi!

Başçavuş Zekeriya Kuzu...

"Paşa" lakaplı Kuzu'nun adı "FETÖ'nün Çiğli 2. Ana Jet Üssü İmamı" olarak kayıtlara girdi.

Emrindeki özel tim askerleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli bastı.

Erdoğan'ın 15 dakika önce ayrıldığı otelde, Cumhurbaşkanı Koruma polisleriyle sabaha kadar çatışan hainler 2 polisi şehit etti.

Sabah olunca kaçan alçaklar vatandaşın ihbarıyla bir bir yakalanırken, önceki gün yakalanan 7 tim mensubu içinde olan Kuzu da dün ifade vermeye başladı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN HABERİM YOK!

Kuzu'nun, sorgusunda, FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını, darbe girişiminden ve cemaat yapılanmasından haberinin olmadığını, Marmaris'e giderlerken de nereye gittiklerini bilmediğini, bir terörist için düzenlenen bir operasyona katıldıklarını sandığını, helikopterin inmesinin ardından ne olduğunu anladığını söylediği öğrenildi.

DARBECİLER YUNAN ADALARINA MI ÇIKTI?

Bu arada halen aranan 11 darbeci askerden bazılarının Yunanistan'ın Psemiros adasına çıktığı iddiası üzerine yunan komandolar ve polis özel harekât birliği adada arama yaptı.

Bu arada saldırının ardından kaçan askerlerden son firarinin de kimliği belirlendi. Bu kişinin Bahadır Sagun olduğu öğrenildi.

SABAH