Partinin Başına O Mu Geçiyor?

Partinin Başına O Mu Geçiyor?

AK Parti'de en çok merak edilen Erdoğan Köşk'e çıkarsa Başbakan'ın kim olacağı. Numan Kurtulmuş Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin ne olacağını anlattı...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda yeni Başbakan kim olacak sorusu gündemi daha fazla meşgul etmeye başladı. Hem Başbakanlık hem de AK Parti Genel Başkanlığı için ismi geçenler arasında Numan Kurtulmuş da var. Peki Numan Kurtulmuş Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda AK Parti'yi nasıl görüyor?

Numan Kurtulmuş, milletin 30 Mart'ta Başbakan'a vize verdiğini söyleyen Kurtulmuş "Eğer Erdoğan isterse Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi. Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a konuşan Numan Kurtulmuş, "Başbakan kim olur?" sorusuna ise "isimlerin bir önemi yok" diye cevap verdi.

 İşte o röportajdan çarpıcı başlıklar:

HAŞİM KILIÇ CUMHURBAŞKANI OLUR MU?

Haşim Kılıç'ın muhalefetin desteği ile Çankaya seçimlerine aday olabileceğini düşünüyor musunuz?

- Türkiye o devirleri geride bıraktı. Artık Türkiye'de halkın istediği, halkın gönlünde olan, halkın benimsediği insanlar Çankaya Köşkü'nde oturacak. 10 Ağustos'ta Türkiye Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Niyeti nedir bilmiyorum ama Anayasa Mahkemesi'nin son tavrını doğru bulmadım.

MİLLET ERDOĞAN'A KÖŞK VİZESİ VERDİ

Gazetelerde yazıldığı gibi parti yönetimine "Çankaya'ya kim çıksın" sorusu sorulduğu, sıralamaların yapıldığı yazıldı. Bu haberler gerçek mi?

-Partinin MYK üyesiyim böyle bir sıralamanın olduğunu bilmiyorum. Mesaj çok net. Bu millet yüzde 45.5 Başbakan Erdoğan'a destek verdi. Cumhurbaşkanı olmak isterse, bu Başbakan Erdoğan'ın en doğal hakkıdır. Millet bunun vizesini vermiştir. Kendisi ister Allah da izin verirse Tayyip Bey Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olur.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE DEVAM EDECEK Mİ?

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması paralel yapıyla mücadeleyi etkiler mi?

-Dün askeri vesayetle mücadele ediyorduk bugün ise paralel devlet yapısıyla. Bizim mücadelemizin aslı yeni Türkiye'nin inşasıdır. Eski Türkiye'nin bütün parazitlerini temizlemek siyasi iradenin boynunu borcudur. Sayın Başbakan Köşke çıksa da AK Parti'nin bu mücadelesi sekteye uğramadan devam edecektir.

Başbakan Çankaya'ya çıkarsa, AK Parti (ANAP örneği) güç kaybeder mi?

- Başbakan'ın 2012'de yapılan Büyük Kongre'de yaptığı konuşma ve 2071 vizyonunu önüne koyması, AK Parti'yi siyasi bir partiden siyasi bir hareket olmaya taşıdı. Bu seçim kampanyası AK Parti'yi kaya gibi bir siyasi harekete dönüştürdü.

İSİMLERİMİZİN BİR ÖNEMİ YOK

Medyada "Erdoğan sonrası Başbakan kim olacak" tartışması var. Ne dersiniz?

-İsimlerin hiçbir önemi yoktur. Bunu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Tabi belli görevler belli insanlar tarafından yapılacaktır. Milletin tasvibi ve Allah'ın takdiri esastır. Ne olur, şartlar nasıl gelişir onu Allah bilir.