Parlamentolararası Birlik Grubu 137. Genel Kurulu

Parlamentolararası Birlik Grubu 137. Genel Kurulu

PAB Türk Grubu Başkanı Çakır, "Myanmar'daki Arakan Müslümanlarına Karşı Uygulanan Derin İnsani Krizin Sona Erdirilmesi" konusunun Genel Kurulda acil gündem maddesi olarak seçildiğini bildirdi

TBMM (AA) - Parlamentolararası Birlik (PAB) Grubu Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, PAB 137. Genel Kurulu'nda acil gündem maddesi olarak, "Myanmar'daki Arakan Müslümanlarına Karşı Uygulanan Derin İnsani Krizin Sona Erdirilmesi" konusunun seçildiğini bildirdi.

Çakır, PAB üyesi AK Parti milletvekillerinin katılımıyla Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Genel Kurulu değerlendirdi.

PAB Türk Grubu'nun TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında, 5 AK Parti, 2 CHP milletvekilinin katılımıyla Türkiye'yi temsil ettiğini anlatan Çakır, toplantının ana gündemini "inançlar arası ve etnik gruplar arası diyalog vasıtasıyla kültürel çoğulculuk ve barışa katkıda bulunmak" konusunun oluşturduğunu, konuşmaların da ana gündem maddesi çerçevesinde şekillendiğini söyledi.

Coşkun Çakır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Ermenistan temsilcilerinin Türkiye aleyhine iddialarda bulunduğunu, başta Meclis Başkanı Kahraman olmak üzere PAB Türk Grubu üyesi her bir milletvekilinin de katıldıkları toplantılarda bu iki ülkenin iddialarını çürüttüğünü, muhattaplarına doğruları aktardıklarını anlattı.

PAB Türk Grubu üyesi AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'un, PAB 137. Genel Kurulu bünyesinde oluşturulan "Barış ve Uluslararası Güvenlik Komitesi"ne üye olarak seçildiğini anımsatan Çakır, Genel Kurulun acil gündem maddesi olarak Türkiye'nin de destek verdiği "Uluslararası Barış ve Güvenliğe Bir Tehdit Olarak Myanmar'daki Arakan Müslümanlarına Karşı Uygulanan Derin İnsani Krizin Sona Erdirilmesi" konusunun seçildiğini belirtti.

Çakır, PAB Genel Kuruluna İsrail ve Kuveyt temsilcilerinin birbirlerine karşı gösterdikleri tavrın damga vurduğunu ifade ederek, Pakistan temsilcilerinin Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu vurgular ve Türkiye'deki mevcut politikaları destekler konuşmalar yaptıklarını, bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :