Parlak’tan 12 adalar mesajı

Parlak’tan 12 adalar mesajı

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda kıta sahanlığımızı ve güvenliğimizi tehdit eden 12 adalar konusunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda kıta sahanlığımızı ve güvenliğimizi tehdit eden 12 adalar konusunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapılmasının ne kadar isabetli olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını dile getiren Parlak mesajında, Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’nun kilidi olan Kıbrıs adasının stratejik önemine vurgu yaptı. Adanın öneminin bölgede keşfedilen zengin doğalgaz ve petrol yataklarından sonra daha da arttığına dikkat çeken Parlak, şunları söyledi:

“Türkiye, bölgedeki haklarını Kıbrıs üzerinden daha kuvvetli savunabilmektedir. Aslında Kıbrıs konusu 12 adalarla da direkt bağlantılıdır. Tarihin en garip coğrafi adaletsizliklerinden birini, 12 adaların Yunanistan'a bırakılması nedeniyle yaşamaya devam etmekteyiz. 'Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa' mısrasında olduğu gibi, burnumuzun dibindeki adalar, Yunanistan'a bırakılmıştır. Her ne sebeple olursa olsun, kıta sahanlığımızı, güvenliğimizi tehdit eden bu durum bir gün mutlaka düzeltilecektir, düzeltilmelidir. Yunanistan’ın, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs ile ilgili her gelişmede konuyu saptırmak için Ege'deki kıta sahanlığını veya kayalıkları gündeme taşımasına engel olmak için de artık 12 adalar konusu masaya yatırılmalıdır.”

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Parlak, “Bu vesileyle, başta merhum Necmeddin Erbakan olmak üzere, Kıbrıs harekatını yapan siyasi ve askeri devlet büyüklerini saygıyla anıyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.