Parkın ismi 80 Binde Devr-i Alem

Parkın ismi 80 Binde Devr-i Alem

Meram Belediyesi, büyük parkın ismini belirledi: 80 BİNDE DEVR-İ ALEM

Meram Belediyesi’nin 80 metrekare alanda yapacağı büyük park projesinde “İsmini Sen Koy” yarışması sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre; parkın ismi “80 Binde Devr-i Alem” olacak.

İŞTE PARKIN ÖZELLİKLERİ
Meram Belediyesi'nin bu projesi hem Konya’da hem de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Üç ayrı bölümden oluşan proje; tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu 80 bin metrekare alanda yapılacak. Sırçalı Medrese Kapısı’ndan girilen projenin en önemli ve birinci bölümünde tarihi mekanlar, yani minyatürler olacak. Burada yapılacak çok yüksek kalite standartlarında ve en ince detayına kadar yapılmış 120 minyatür ile Türkiye tarihi içerisinde Adriyatik denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerini Konya’ya kazandırılacak.
TÜRKİYE’DEKİ İLK MİNYATÜR PARK İSTANBULDA
Türkiye’deki ilk minyatür parkın İstanbul'daki Miniaturk olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Biz Meram Belediyesi olarak Miniaturk’ü de aşan bir proje gerçekleştirmeyi kendimize hedef koyduk.  Bu parktaki ziyaretçi hedef kitlemiz sadece Konya halkı değil tüm ülkemiz, hatta ülkemizde çeşitli amaçlarla bulunan yabancı konuklarımızdır. Daha önce yapılmış örneklerinden çok farklı olarak planlanan projemizde; minyatürler yakın çevreleri, hatta coğrafyaları ile birlikte yansıtılacaktır. Örneğin İstanbul eserleri; tüm boğaz ve Sultan Ahmet Meydanı ile birlikte yapılacaktır” dedi
İKİNCİ BÖLÜMÜ TARİH ÖNCESİ VARLIKLAR
Projenin ikinci bölümünde ise dünyada yaşamış tarih öncesi varlıklar sergilenecek. Bu bölümde 50 adet hareketli dinozor bulunacak. Parkta bulunacak dinozorların yaşadığı dönem, 210 milyon yıl öncesi ile 65 milyon yıl öncesi arasındaki 145 milyon yıllık bir dönemi kapsayacak.  Ayrıca fosili bulunmuş bütün büyük dinozor çeşitleri burada sergilenecek.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM MASAL DÜNYASI
Projenin üçüncü ve en eğlenceli bölümünde  ise  masal dünyası olacak. Herkesin çocukluğundan beri dinlediği ve hayalinde canlandırdığı masallar ve masal kahramanları görsel olarak sunulacak. Masal ve çizgi film kahramanları bölümü, Türkiye’de daha önce yapılmış ve birbirinin birebir kopyası olan parklardan her yönü ile farklı olacak. Masallar gerçek ortamlarında ve kahramanları gerçek birer şahsiyet gibi en ince detayına kadar yapılacak. Her bir masalın ve kahramanın kendi bölgesi olacak ve masalın konusu tam olarak canlandırılacak. Memleket.com.tr

video-icerik-075.jpg