Park ve bahçelerde yoğun yaz mesaisi

Park ve bahçelerde yoğun yaz mesaisi

Beyşehir ilçesinde, park, bahçe ve yeşil alanlarda peyzaj düzenleme, genel bakım ve onarım, boyama, çim biçme, yabani otlardan arındırma ve ağaç budama çalışmaları devam ediyor.

 

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte park, bahçe ve yeşil alanlarda yürüttüğü çalışmalarına hız kazandırdığını söyledi.

 Bu yıl gelen yaz mevsimine rağmen yoğun yağmurların etkili olduğu Beyşehir bölgesinde buna bağlı olarak park, bahçe ve yeşil alanlar ile ilçenin birçok noktasında yabani otların olağanüstü bir şekilde gelişerek büyüdüğünü vurgulayan Özaltun, “Yağışlarla birlikte yeşil alanlarımızdaki çimlerimizin uzaması da hız kazandı. Dolayısıyla ekiplerimiz bir yandan yeşil alanlarda çim kesme faaliyetlerini yoğunlaştırırken, diğer yandan da yabani otlarla mücadele konusunda çalışmalar yürütmeye başladı. Bu kapsamda, park, bahçe ve yeşil alanlarımızdaki ekiplerimizin mesaisi biraz daha zorlaştı. Toplum yararına program kapsamında Belediyemizde çalışan personel sayısının Temmuz ayı ile birlikte sayı olarak artması ile birlikte çalışmalarımız daha da hız kazanacak.”dedi.

Beyşehir Belediyesi olarak bir yandan ilçe genelindeki park ve bahçe, yeşil alanları genişletme ve daha zengin donatılı hale getirmenin gayretini gösterirken diğer yandan da mevcut alanların peyzaj düzenlemesi, oyun alanlarının tamiratı, bakım ve onarımını yapmaya çalıştıklarını anlatan Özaltun, şunları kaydetti: Bunun yanısıra kaldırım kenarları yabancı ot temizliği, dış görünümü hoş olmayan alanlarda boya işlemleri de yapan ekiplerimiz, ağaçların bakım ve budanması, dış mahallelerdeki meydanlar, cami bahçeleri, mezarlık alanlarının temizliğini de rutin olarak sürdürüyor. Bu işlerin arasında fidan dikim çalışmalarımız devam ediyor. Yine, Beyşehir Gölü kıyılarında da temizlik çalışması yapan ekiplerimiz, ilçemizin her köşesinin daha bakımlı, daha temiz ve yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor.” Haber Merkezi