Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Paris Cumhuriyet Başsavcısı Molins, Saint-Denis'de düzenlenen operasyonda eylem hazırlığındaki terörist bir grubun etkisiz hale getirildiğini bildirdi

Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, 13 Kasım'da Paris'te düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili bugün yapılan operasyonda eylem hazırlığındaki terörist bir grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bugün sabah saatlerinde Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde gerçekleştirilen operasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Molins, çatışmaların çok yoğun gerçekleştiğini ve hiç kesilmeden yaklaşık bir saat sürdüğünü söyledi.

Paris'te 13 Kasım'da yapılan terör saldırılarında üç adet otomobilin kullanıldığını belirten Molins, Volkswagen marka Polo model, Seat marka Leon model ve Renault marka Clio model araçların Belçika'dan 12 Kasım'da 10'ar dakika arayla konvoy halinde Fransa'ya girdiğini kaydetti. Molins, bütün araçların İbrahim Abdeslam ve Salah Abdeslam kardeşler tarafından kiralandığını bildirdi.

Volkswagen marka araçta Bataclan konser salonundaki saldırı öncesi üç teröristin bulunduğunu belirten Molins, Seat marka otomobilin de Paris'in doğudaki banliyösü Montreuil'de ele geçirildiğini ve üç teröristin restoranlara düzenlediği saldırılarda kullanıldığını ifade etti. 

Molins, Renault marka araçtan ise Paris'in 18. bölgesinde yapılan saldırılarda faydalanıldığını açıkladı.

Başsavcı Molins, terörist saldırıların planlanması için Alfortville semtinde iki odanın Salah Abdeslam adına 11-14 Kasım tarihleri arasında kiralandığını, Bobigny'de 10-17 Kasım tarihleri için bir müstakil ev ve Saint-Denis'de İbrahim Abdeslam için bir daire kiralandığını aktardı.

Saldırılar için büyük bir cephane kullandığına işaret eden Molins, silahlar arasında Kalaşnikoflar ve patlayıcı yüklü yelekler bulunduğunu ifade etti.

Savcı Molins ayrıca Stade de France yakınında intihar saldırısı gerçekleştiren üç kişinin üzerinde de patlamanın etkisini arttırmak için civata ve patlayıcı maddeler bulunduğunu belirtti. 

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. Polis saldırıların ardından kaçan iki teröristin arandığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı