Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Brüksel'de adı terörist saldırılarla özdeşleştirilen Molenbeek Mahallesi'nde, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın başkenti Brüksel'in son dönemde adı terör eylemleriyle özdeşleştirilen Molenbeek Mahallesi'nde, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybeden 129 kişi için Molenbeek Mahallesi'nde Belediye önünde anma töreni yapıldı.

Öte yandan, Paris'teki terör eylemlerinin sorumlarını yakalamak için Brüksel'de yapılan operasyonlarda Belçika polisi, daha çok Kuzey Afrika kökenlilerin yaşadığı Brüksel'in Molenbeek Mahallesi'nde operasyonlar gerçekleştirmişti. Mahalle sakinleri düzenledikleri anma töreni ile mahallelerine yönelik olumsuz algıyı değiştirmek istiyor.

Binden fazla kişinin üzerinde kişinin katıldığı anma töreninde, Paris saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Tören alanına, saldırlarda hayatını kaybedenler için çiçekler, mumlar ve çocukların çizdiği resimler bırakıldı.

Belçika polisi, tören alanında geniş güvenlik önlemleri alırken, katılımcılar alana girişte polis kontrollerinden geçirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı