Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Britanya Müslüman Konseyi, Birleşik Krallık basınına, dünya genelindeki terörizmin Müslümanlar tarafından kınandığının vurgulandığı bir gazete ilanı verdi

Britanya Müslüman Konseyi (MCB), Birleşik Krallık genelindeki gazetelere, Paris saldırıları başta olmak üzere, tüm terörist saldırıların İngiliz Müslümanlar tarafından açıkça kınandığı bir ilan verdi.

Londra merkezli MCB, dünya genelindeki terör saldırılarının Birleşik Krallık'taki Müslüman toplumun üyeleri tarafından kınandığını vurgulamak üzere kampanya başlattı.

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan MCB Genel Sekreteri Shuja Shafi, Birleşik Krallık'taki Müslüman toplumun özellikle geçen Cuma Paris'te yaşanan saldırılar başta olmak üzere, dünya genelindeki terörizmi kınadığının altını çizen bir ilanın MCB tarafından Birleşik Krallık'taki ulusal basına verildiğini kaydetti.

Shafi, söz konusu ilanla tüm Müslümanların mütemadiyen ve tereddütsüz nasıl terörizme karşı duruş sergilediğinin gösterilmesinin hedeflendiğini bildirerek, "İngiliz yoldaşlarımızın bu mesajı yüksek sesle ve açıkça duymaları önemli" dedi.

- "Amaç toplumları birbirine düşürmek"

"Paris'te terör" başlıklı ilanda, "İngiliz Müslümanlar tek ses olarak Paris saldırılarını açıkça kınıyor. Terörizmin ve masumların hedef alınmasının yasak olduğu İslam dininde DAEŞ'in barbarca eylemlerine herhangi bir kabul görme yok. Paris ve dünya genelindeki tüm diğer şehirlerde düzenlenen benzer saldırıların amacı, toplumları birbirine düşürmek. Müslümanlar, İngilizler ve Avrupalılar olarak bizler hep beraber ayakta durarak, (teröristlerin) amaçlarına ulaşmadığından emin olmalıyız" ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Krallık genelinde MCB'ye üye 300'den fazla Müslüman kuruluşun imza attığı ve İngiliz gazetelerinden Daily Telegraph tarafından tam sayfa olarak yayımlanan ilanda ayrıca Eyfel Kulesi'nin bir ilüstrasyonuna da yer verildi.

Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bu sayının 2030 yılına kadar 5 buçuk milyona ulaşması öngörülüyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen ve DAEŞ tarafından üstlenilen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı