Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Fransa genelinde dün gece 118 noktada arama yapıldı, 25 kişi gözaltına alındı ve 34 silah ele geçirildi

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırıları sonrasındaki operasyonlarda 60 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör saldırılarıyla ilgili dün gece ülke çapında 118 noktada arama yapıldığı, 25 kişinin gözaltına alındığı ve 34 silah ele geçirildiği duyuruldu.

Açıklamada, 13 Kasım gecesi ilan edilen olağanüstü hal sonrasında toplamda 414 noktada arama yapıldığı, 60 kişinin gözaltına alındığı ve 75 silahın ele geçirildiği kaydedildi.

Bu gece sabaha karşı Paris'in kuzey banliyösü Saint-Denis'de, Paris saldırılarının arkasındaki isim olarak bilinen Ebu Ömer adıyla da tanınan Abdelhamid Abaaoud isimli zanlıyı yakalamaya yönelik başlatılan operasyonda en az 2 terörist ölmüş ve 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Öte yandan polis kaynakları,  bugünkü operasyonda ölü ele geçirilen 2 teröristin Paris'in La Defense bölgesindeki bir alışveriş merkezine saldırı hazırlığı içinde olduğu bildirildi. 

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen ve DAEŞ tarafından üstlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı