Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Yahudi marketini basan Coulibaly, üç kişiyi öldürme anını kaydetmiş

PARİS (AA) – Fransa’yı sarsan terör saldırıları sırasında bir Yahudi marketine baskın düzenleyen Amedy Coulibaly’nin saldırıyı ve üç kişiyi öldürme anını görüntülediği ortaya çıktı.

L’Express dergisinin internet sitesinde yer alan ve polis kaynaklarına atıfta bulunan habere göre, göğsüne küçük bir kamera yerleştiren Coulibaly, markete saldırısını ve üç kişiyi öldürme anını yedi dakika süreyle kameraya kaydetti.

 Coulibaly’nin üzerinde küçük bir taşınabilir bilgisayar bulunduğu kaydedilen haberde, polis operasyonu ile daha sonra ölü ele geçirilen teröristin bu görüntüleri internet üzerinden başka bir adrese göndermeye çalıştığı bildirildi.

Haberde, Mali asıllı teröristin görüntüleri internet üzerinden göndermeye çalışırken teknik bir sorun yaşadığı bilgisi yer aldı. Coulibaly’nin videoyu internet üzerinde dağıtabilmek için markette bulduğu başka bir bilgisayarı kullandığı ve müşterilerden birisinin bu amaçla yardımına başvurduğu iddia edildi.

Fransız dergisine göre, polis Coulibaly’nin saldırı görüntülerini internet üzerinden bir kişiye göndermeyi başardığını düşünüyor. Dergi, polisin şimdi bu kişinin peşine düştüğünü duyurdu.

Liberation ve Le Monde gazeteleri de daha önce saldırı anındaki görgü tanıklarının ifadelerine göre, teröristin üzerinden hafıza kartı çıkardığı ve bu kart ile internet üzerinden mesaj göndermeye çalıştığını duyurmuştu. Ancak saldırı anının görüntülendiği haberi daha önce medyada yer almamıştı.

Coulibay, Paris'teki markette dört kişiyi, daha önce düzenlediği saldırıda ise bir polis memurunu öldürmüştü.

Paris’te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün devam eden üç ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında Coulibaly dahil üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında, polis ekibine ve markete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly’ye silah sağlamak ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen dört kişi tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı