Paris'te İsrail karşıtı gösterinin yasaklanması

Paris'te İsrail karşıtı gösterinin yasaklanması

Kapitalizm Karşıtı Parti, yasak kararını tanımayacağını açıkladı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te İsrail karşıtı gösterinin ikinci kez yasaklanmasına tepkiler büyüyor.

Kapitalizm Karşıtı Parti’nin temsilcisi Olivier Besancenot, parti üyelerine bugün gösteriye katılmaları çağrısı yaptı.

Valiliğin ‘’kamu güvenliğini’’ gerekçe göstermesine karşı çıkan Besancenot, ‘’Yasak kararı, izin kararından daha fazla karışıklığa yol açar. İçişleri Bakanlığı ve Valilik, bunları daha iyi görecek durumda olmalı’’ ifadesini kullandı.

Le Parisien gazetesine konuşan Besancenot, ‘’Filistin halkı ile dayanışma göstermenin bir sorumluluk olduğunu’’ belirtti ve ‘’gösteri hakkının ellerinden alınamayacağını’’ ifade etti.

Paris'teki Filistin yanlısı gösterilere başından bu yana destek veren Yeşil ve Çevreci Parti ise yaptığı yazılı açıklama ile ikinci yasak kararını eleştirdi. Parti, bununla birlikte bugün gösterilere valilik tarafından izin verilmediği için katılmayacaklarını bildirdi. Açıklamada, ‘’yasak kararının, gösteri hakkına ihlal ettiği’’ bildirildi.  

Paris idari mahkemesi, valiliğin, bugün düzenlenmesi planlanan Filistin'e destek gösterisini yasaklama kararını dün akşam geç saatlerde onamıştı.  

Valiliğin yasak kararının ardından, gösteriyi düzenleyenler idari mahkemeye itirazda bulunmuştu.

Valilik, geçen cumartesi günü İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edileceği gösteriyi olay çıkma ihtimaline karşı yasaklamış, yasağa rağmen gösteri yapılmıştı. Geçen haftaki yasak kararına gelen tepkiler üzerine çarşamba günü gösteriye izin verilmişti.

Çarşamba günkü protestoya polise göre 15 bin, gösteriyi düzenleyenlere göre 25 bin kişi katılmıştı. Gösteri sırasında herhangi bir olay çıkmamıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı