Paris Otomobil Fuarı

Paris Otomobil Fuarı

Renault, fuarda Türkiye'de üretilen yeni Megane Sedan ve konsept TREZOR'un dünya promiyerini yaptı.- Renault MAİS Genel Müdürü Çağdaş:- "Hükümetimizin son dönemde kredi kartı ve kredilere getirdiği yeni düzenlemeler sektörde itici güç yaratacaktır."

PARİS (AA) - Renault, Paris Otomobil Fuarı'nda, Türkiye'de üretilen yeni Megane Sedan ve konsept otomobil TREZOR'un dünya promiyerini gerçekleştirdi.

Renault, Paris Otomobil Fuarı'nda, C-segmentindeki yeni model atağının son ürünü olan ve Türkiye'de Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen yeni Megane Sedan ve elektrikli bir GT olan TREZOR konsept otomobilini ilk kez sahneye çıkardı.

Tamamen yenilenen KOLEOS'un da Avrupa'daki ilk gösterimini yapan Renault, 400 kilometre sürüş menzili sunan elektrikli ZOE'yi de fuarda otomobilseverlerin beğenisine sundu.


- "2017'de bu seneki gibi bir talep öngörümüz var"


Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, fuarda yaptığı değerlendirmede, otomotiv sektöründe 2016'daki trend, satış potansiyeli ve talebin gelecek yıl da korunacağı öngörüsünde bulunarak, toplam pazarın bu yıl 900-950 bin veya 1 milyon civarında gerçekleşebileceğini söyledi.

Yeni dönemde otomotiv talebi için ekonomik itici gücün çok önemli olduğuna dikkati çeken Çağdaş, "Bunların en başında finansman geliyor. Hükümetimizin son dönemde yaptığı iyileştirme çalışmaları, kredi kartı ve kredilere getirdiği yeni düzenlemeler sektörde itici güç yaratacaktır." dedi.

Çağdaş, otomotiv talebinin Türkiye'de en ürkek taleplerden biri olduğunu, en ufak bir makroekonomik salınımdan, belirsizlikten ve makropolitik dengesizlikten etkilendiğini dile getirerek, otomotiv tüketicilerinin istikrarı çok sevdiğini ifade etti.

Finansman ve tüketici kredilerinin Türkiye'de itici güç olduğuna işaret eden Çağdaş, "Tüketiciler, eğer faizlerin düşeceği yönünde bir beklenti oluşursa alımını erteleyebiliyor. Eğer bir bozulma hissederse o zaman da alımını öne çekebiliyor. Türkiye'de böyle bir talep yapısı var. Bu anlamda bizim 2017'de bu seneki gibi bir talep öngörümüz var." diye konuştu.

Çağdaş, otomobil satışlarında Renault olarak birinci olduklarını, tüm segmentlerde ve toplam satışlarda da Türkiye liderliğini hedeflediklerini söyledi.

Hafif ticari araç pazarında da daha aktif olacaklarını anlatan Çağdaş, Dacia'da yeni bir organizasyon düşünülüp düşünülmediği sorusu üzerine, "Zaman içerisinde şartlar ve talep yapısı ne yön gösterirse o yöne gideriz. Şu an böyle bir şey konuşmak için erken." yorumunu yaptı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise göreve başladığı mayıs ayının ortalarından itibaren durmaksızın çalıştıklarını belirterek, "Tek amacımız 311 bin üyemize doğru hizmetler verebilmek ki bunlar ülkenin güvenliğiyle uğraşan insanlar, canlarını ortaya koyarak çalışıyorlar. Ülkemize biraz daha fazla hizmet edebilirsek benim için en büyük mutluluk bu. Bunun başında doğru ekibi oluşturabilmek geliyor. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş buna bir örnek." dedi.

Erdem, diğer şirketlerdeki yönetim kademelerinde de bundan önce olduğu gibi hep liyakati ve günümüz şartlarını esas alarak rekabete açık ve morali yüksek profesyonellerle çalışmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Subay, astsubay, uzman çavuş ayırt etmeksizin bütün üyelerinin aynı değere sahip olduğuna anlatan Erdem, "Biz büyük bir aileyiz. Ben, genel müdür olarak üyelerimi mutlu etmekten sorumluyum. Ülkemin ileri gitmesinde bir parça katkım olabilirse çok büyük mutluluk duyarım. Türkiye'nin OYAK gibi büyük holdinglere ihtiyacı var. OYAK hem ihracat hem ödediği vergi hem de oluşturduğu istihdam açısından çok iyi bir örnek. Biz işimizi bu ciddiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz. Umarım hep birlikte daha da başarılı daha güzel günleri karşılayacağız." yorumunu yaptı.


- Yeni Megane Sedan için 200 milyon avro yatırım


Türkiye'de üretilecek ve 20'den fazla ülkede satışa sunulacak yeni Megane Sedan, 12 Ekim 2016’da Türkiye'de satışa çıkacak. Yeni Renault Megane Sedan’ın Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretimi için 200 milyon avro yatırım yapıldı.

Renault’nun yenilenen tasarım kimliğinin tüm özelliklerine sahip olan yeni Megane Sedan, 7 inç TFT renkli dijital ekranı, 8,7 inç multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi ve diğer konfor ve sürüşe yardımcı birçok teknoloji ile üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor.

Yüzde 100 elektrikli mobilite alanında Avrupa’nın önde gelen elektrikli araç markalarından Renault'nun yeni Z.E. 40 pil ile donatılan ZOE modeli ise 400 km’lik sürüş menzili sunuyor. Yeni ZOE, Renault’nun Fransa’daki Flins tesisinde üretiliyor ve yıl sonundan önce pazarda olacak.

Renault’nun lüks model serilerine bir örnek oluşturan yeni KOLEOS'un INITIALE PARIS versiyonu da fuarda tanıtılıyor. Bu model 2017 baharından itibaren Yeni KOLEOS’un diğer versiyonlarıyla ile aynı zamanda satışa sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :