Paris, Noel'e terörün gölgesinde hazırlanıyor

Paris, Noel'e terörün gölgesinde hazırlanıyor

Paris'teki terör saldırıları Champs-Elysees Bulvarı'ndaki Noel pazarını olumsuz etkiledi

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırılar sonrası kentte Noel hazırlıkları terörün gölgesinde devam ediyor.

Şehrin sembol caddelerinden Champs-Elysees Bulvarı'nda her yıl kurulan Noel pazarına ilgi, bu yıl terör olayları ve sonrasında ilan edilen olağanüstü halin getirdiği tedirginlikle önemli ölçüde azaldı. 

Noel pazarında satış yapan çalışanlar da AA muhabirine durumu değerlendirdi. 

Pazarda çeşitli ürünler satan 32 yaşındaki Calypso Bourret, geçen yıla oranla pazarı ziyaret eden müşteri sayısında büyük düşüş yaşadıklarını söyledi.

Beklenilen satışın ancak 3'te 1'ini yapabildiklerini belirten Bourret, satışların genelde tatil döneminde artmasından dolayı haftasonu ve Noel tatilinde daha fazla personelle çalıştıklarını, ancak durgunluğun devam etmesi halinde mevcut çalışanlarla yetineceklerini ifade etti.

Noel pazarında tatlı satan 28 yaşındaki Jimmy Hautekeur de geçen yıla oranla çok sayıda müşteriyi kaybettiklerini dile getirdi. 

Pazara daha çok yabancıların ilgi gösterdiğini, Paris halkının ise fazla gelmediğini gözlemlediğini aktaran Hautekeur, saldırılardan dolayı bir haftadır iş yapamadıklarını, ekonomik anlamda büyük kayıplarının olduğunu vurguladı.

-Tereddüt yaşıyorlar 

Hediyelik eşya satıcısı 25 yaşındaki Nicole Paniere, insanların saldırılar nedeniyle ilk günlerde sokağa çıkmakta tereddüt yaşadıklarını ve bunun da satışları olumsuz etkilediğini anlattı. Paniere, ilk haftadaki olumsuz durumun yavaş yavaş değişeceğini ve daha fazla kişinin pazara geleceğini öngördü. 

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan 42 yaşındaki Bruno Baudesson, olaylar sonrası dışarı çıkmakta az da olsa tereddütlü davrandığını belirterek, Pazar'daki asker ve polis yoğunluğuna dikkati çekti. Baudesson, geçen yıl pazarda daha fazla insan ve daha az sayıda polis gördüğüne işaret etti.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda yapılan saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı