Paralelci memurları üzecek haber!

Paralelci memurları üzecek haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, usulsüz yollarla sınav kazanıp memur olan kişiler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan sözkonusu kişiler hakkında "Görevden alınması, kendilerine yapılan ödemelerin alınması, faizleriyle birlikte tahsil edilmesine kadar konuşulması lazım" dedi.

 

Paralel çete yargı ile kendi adamlarını çıkarmak istedi. Şu andaki operasyonda HSYK ne yaptıysa aynı şekilde bu zincir yakalananlar kimisi açığa alınacaktır. Kimisi meslekten men edilecektir. Bu ülkede bunlar ya bu devletin varlığını kabul edecekler veya yok olacaklar. Biz bunu Milli Güvenlik Kurulu olarak tavsiye kararı ile hükümete bildirdik. Yarınki (bugün) MGK’da da yerini alacak. Bunlarla ilgili kararlılığımız sürecektir.

(KPSS’deki usülsüzlük, soruların çalınması) Yasal olarak bunların görevden alınmaları, kendilerine yapılan ödemelerin alınması, faizleriyle birlikte tahsil edilmesine kadar konuşulması lazım. Haketmediğiniz bir yere giriyorsunuz birinin kakkını alıyorsunuz. Yargının vereceği karar, gerekçesi önemlidir. Belki mali yükümlülükler de getirecektir.

 

Etiketler :