Paralel Yapı'da, Fethullah Gülen - Mustafa Özcan savaşı iddiası

Paralel Yapı'da, Fethullah Gülen - Mustafa Özcan savaşı iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden, kaçan PDY’liler için ‘Hicret ettiler’ diye yazan Ekrem Dumanlı’nın Zaman Genel Yayın Yönetmeni görevinden ayrılması Paralel’de iç savaşın başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Üç haftadır gazeteye uğramayan Dumanlı, yayın yönetmeni olarak yeni dönemde yapacaklarını gazeteye yazılı gönderdiği gün Fethullah Gülen operasyonuyla görevden alındı. 14 yıldır Zaman’da görev alan Duman’a yönelik operasyonun arkasında PDY’nin varisi Mustafa Özcan’ın gücünün tırpanlanmasının olduğu öğrenildi. FETÖ’nün önemli isimlerinden Emre Uslu, Twitter’den Dumanlı’ya çakınca, PDY’de zaman ayarlı dumanlı iç savaşının başladığı anlaşıldı.

BRÜKSEL AYRINTISI
Dumanlı’nın operasyondan son dakikaya kadar haberi yoktu. Yayın yönetmeni olarak gazeteye, yeni yayın döneminde neler yapacaklarını anlatan yazısını koydu. Kaynaklar, 2001′den beri Zaman’ın başında medya operasyonlarını yürüten Dumanlı’ya bu operasyonun ardında PDY’deki güç savaşı olduğunu söylüyor. 3 haftadır gazeteye gitmeyen Dumanlı’nın, Fethullahçı Terör Örgütü’nün imamlarının telefonlarına çıkmadığı öğrenildi. 3 yıl önce de görevden alınmak istediği öğrenilen Dumanlı’nın bu kez Gülen tarafından Mustafa Özcan’ın güçlenmesine engel olmak için operasyona uğradığı öğrenildi. Türkiye imamlığını iptal ettikten sonra edilen, FETÖ’nün merkezi Pensilvanya yerine AB’nin merkezi Brüksel’e giden Mustafa Özcan’ın gücünden rahatsız olan Gülen, önce bütün imamları kendine bağladı. Dumanlı’nın yerine de kendisine tam bağlı, CİHAN’ın genel müdürü Abdülhamit Bilici’yi Zaman Genel Yayın Yönetmeni olarak atadı.

EMRE “USLU” BOMBALADI
Zaman’daki bu değişimi anlamlandıran FETÖ’nün önemli elemanlarından Fuat Avni mahlasını da kullanan Emre Uslu’dan geldi. Uslu şöyle yazdı: ” Dumanlı’nın en büyük hatası dershane sürecinde AKP trenine vagon olmaktı. 2011′den beri AKP’yi eleştirdim diye Dumanlı ile polemik yapmışlığımız vardı, Dumanlı hatalıydı.”

(STAR)