"Papillon-Sen de Hayal Et" çocuklarla buluştu

"Papillon-Sen de Hayal Et" çocuklarla buluştu

Murat Turhan'ın yazıp yönettiği oyunun prömiyeri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti

İSTANBUL (AA) - Tiyatro Yansıma'nın, "Papillon-Sen de Hayal Et" adlı çocuk oyunun prömiyeri yapıldı.

Oyunun, Bağcılar'daki Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'ndeki ilk gösterimi, izleyicilerden büyük beğeni gördü.

Murat Turhan'ın yazdığı ve yönettiği oyunda, Bilge Bilge, Çağatay Dörtyıldız, Güner Elmas, Kerem Tanık ve Yılmaz Calayır rol aldı.

"Papillon-Sen de Hayat Et" adlı çocuk oyunu, yarın ve 2 Ekim'de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Şehit Savcı M. Selim Kiraz Bağcılar Kültür Merkezi, 3 Ekim'de Kocayusuf Bilgi Evi ve Kültür Merkezi, Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi, Mahmut Bey Bilgi Evi ve Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacak.

Oyunda, Hürcan, Gökçe ve Cihan'ın keşfettikleri oyunlar ve birbirleriyle yaptığı paylaşımlarla sevgi dolu arkadaşlık bağları anlatılıyor.

- "İyi bir çocuk tiyatrosu sahnelemeye çalıştık"

Oyunun yazarı ve yönetmeni Murat Turhan, yaptığı açıklamada, insanın büyüdükçe hayal etme duygusunu kaybettiğini belirterek, "Bunu kaybetmediğimiz sürece, sevdiğimiz işleri yapabiliyoruz. Sevdiğimiz insanlarla bir arada oluyoruz ve bunlar küçük hayallerin getirdiği büyük gerçekler halini alıyor. Bunun derdiyle yola çıktık." dedi.

Oyunda Vecihi Hürkuş ve Sabiha Gökçen gibi değerlere de yer verdiklerini anlatan Turhan, iyi bir çocuk tiyatrosu sahnelemeye çalıştıklarını dile getirdi.

Tiyatro Yansıma'nın kurucusu Erkay Yavuz da çocuk oyunlarının tiyatroların birinci hedefi olmadığını aktararak, tiyatroya başladığı günden beri çocuk tiyatrosu yaptığını anlattı.

Yavuz, Türkçe'yi doğru kullanarak, edebi bir dille ahlaki değerlere uygun sunum yapmaya çalıştıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :