"Paperworld 2015" fuarı Frankfurt'ta başladı

"Paperworld 2015" fuarı Frankfurt'ta başladı

FRANKFURT (AA) - Dünyanın en büyük uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı olarak kabul edilen "Paperworld 2015", kapılarını Almanya'nın Frankfurt ziyaretçilerine açtı.Frankfurt'ta her...

FRANKFURT (AA) - Dünyanın en büyük uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı olarak kabul edilen "Paperworld 2015",  kapılarını Almanya'nın Frankfurt ziyaretçilerine açtı.

Frankfurt'ta her yıl düzenlenen "Paperworld 2015" fuarının bu yılki sloganı "Her zaman farklı" olarak belirlendi.

Uzun yıllardır fuara katılım sağlayan ülkelerden Türkiye, 3 Şubat'a kadar devam edecek fuarda bu yıl 35 firmayla temsil ediliyor. Paperworld fuarında her yıl olduğu gibi bu yıl da en yeni kağıt ürünleri, kalemler, ofis ve okul malzemeleri, masa üstü aksesuarlar, hediyelik eşya ürünleri, sanat ve grafik sanat malzemeleri, yazı araç ve gereçleri, kaplama kağıtları, tebrik kartları ve yayınlar ziyaretçilere sunuldu. 

Fuara 144 ülkeden 42 bin 145 kişinin katıldığı ve katılımcıların yüzde 80'inin Almanya dışından geldiği belirtildi. 

Öte yandan 578 bin metrekarelik alana sahip Frankfurt fuar alanında "Paperworld 2015" fuarının yanı sıra mevsimlik süslemeler alanında çıkan en son ürünlerin sergilendiği "Christmasworld 2015" ve farklı ve yeni tasarımların sergilendiği "Creativeworld 2015" fuarları da düzenleniyor.  

Özellikle Noel ve Hristiyan dünyasına yönelik festival süslemeleri, mevsimsel dekorasyon ve bahçe dekorasyonu alanında dünyanın önde gelen üreticileri ile müşterileri bir araya getiren "Christmasworld 2015", alanında dünyanın en büyüğü kabul ediliyor. Fuara bu yıl 42 ülkeden 924 firma, Türkiye'den ise üç firma katılıyor.

Creativeworld fuarında da el yapımı ürünlerin ağırlıkta olduğu ve çeşitli kağıt, boya, inci gibi malzemelerle üretilmiş farklı tasarımlar sergileniyor. Geçen yılki fuara 32 ülkeden 289 firma katılmış ve 83 ülkeden 8 bin 165 kişi ziyaret etmişti. Bu fuara da bu yıl Türkiye'den iki firma katılım sağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı