Papa, Uçağa Binerken Düşme Tehlikesi Atlattı

Papa, Uçağa Binerken Düşme Tehlikesi Atlattı

Papa Franciscus, Türkiye'ye gelmek üzere Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği özel uçağa binerken dengesini kaybedip düşüyordu.

Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, altıncı dış gezisini gerçekleştireceği Türkiye'ye gelmek üzere Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği Airbus 320 model özel uçakla Roma'dan ayrıldı. Papa Franciscus, uçağa binmek için basamakları çıkarken sendeledi.

KENDİSİNİ UĞURLAMAYA GELENLERE VEDA ETTİ

Papa olarak seçildiği Mart 2013'ten bu yana üçü apostolik olmak üzere 5 dış ziyaret yapan Papa Franciscus, yerel saatle 08.45'te eskort eşliğinde zırhsız otomobille, Roma Uluslararası Leonardo Da Vinci Havaalanı'na geldi. Papa Franciscus, burada Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak önünde, kendisini Türkiye'ye uğurlamak için bekleyenlerle vedalaştı.

60'I AŞKIN GAZETECİ TAKİP EDİYOR

Uçağa binmek için merdivenleri çıkarken sendeleyen Papa Franciscus, uçağa binmeden kendisini uğurlamaya gelenlere el salladı. Papa'nın ardından Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin de uçağa bindi. Ruhani liderin uçağında kendisini takip eden Vatikan'a akredite 60'ı aşkın gazeteci bulunuyor.

haberler.com