Papa Franciscus Orta Afrika Cumhuriyeti'nde

Papa Franciscus Orta Afrika Cumhuriyeti'nde

BANGUİ (AA) - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, üç ülkeden oluşan Doğu Afrika turunun son durağı Orta Afrika Cumhuriyeti'ne (OAC) ulaştı.Göreve...

BANGUİ (AA) - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, üç ülkeden oluşan Doğu Afrika turunun son durağı Orta Afrika Cumhuriyeti'ne (OAC) ulaştı.

Göreve geldiğinden beri ilk kez Afrika turuna çıkan Papa Franciscus, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Orta Afrika Cumhuriyeti'ne barış için bir hacı ve umut havarisi olarak geldim" ifadelerini kullandı.

Papa'yı Bangui M'Poko Uluslararası Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza ile hükümet üyeleri ve din önderlerinin de aralarında bulunduğu yoğun bir kalabalık karşıladı.

Havalimanından Cumhurbaşkanlığı sarayına geçen Papa, Samba-Panza ile bir araya geldi.

Papa'nın buradan Protestan İlahiyat Fakültesine geçerek Bangui'deki Notre-Dame Katedrali'nde ayin yapması planlanıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Papa'nın güvenliğini ülkedeki BM güçlerine bağlı binlerce asker ve yerel güvenlik güçleri sağlıyor.

Başkentteki stat ve 5 Kilometre Mahallesi bölgesinde güvenlik önlemleri ciddi şekilde arttırıldı.

Çad, Kamerun, Kongo Halk Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi çevre ülkelerden çok sayıda kişi, Papa'yı görmek için Bangui'ye geldi.

Çad hükümetinden dün yapılan yazılı açıklamada, "çoğunluğu gençler ve kadınlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişinin, hükümet tarafından kiralanan uçaklarla kardeş Orta Afrika Cumhuriyeti'ne hareket ettiği" kaydedilmişti. 

Papa Franciscus, Doğu Afrika turu kapsamında önce Kenya'yı ardından Uganda'yı ziyaret etmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı