Papa Franciscus Ankara'dan ayrıldı

Papa Franciscus Ankara'dan ayrıldı

ANKARA (AA) - Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus başkentteki temaslarının ardından İstanbul'a gitmek üzere özel uçağıyla Ankara'dan ayrıldı.Papa Franciscus ve...

ANKARA (AA) - Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus başkentteki temaslarının ardından İstanbul'a gitmek üzere özel uçağıyla Ankara'dan ayrıldı.

Papa Franciscus ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması ve Türk bayrağı bulunan özel uçakla saat 09.30'da Esenboğa Havalimanı'dan ayrıldı. Papa Franciscus'u, Ankara ziyareti boyunca kendisine eşlik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu uğurladı.

30 Kasım'a kadar çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün öğle saatlerinde Ankara'ya gelen Papa Franciscus, ilk ziyaretini Anıtkabir'e gerçekleştirdi. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Papa Franciscus, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile bir araya geldi. 

 

-İstanbul'daki temaslar

İstanbul'da Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'ni gezecek olan Papa Franciscus, Şişli'deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi'ndeki ayine katılacak.

Papa, aynı gün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak. Papa Franciscus ve Patrik Bartholomeos, daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek.

Papa Franciscus, ziyaretinin son günü 30 Kasım'da, tekrar Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atıp, birlikte öğle yemeği yiyecek.

İstanbul'daki temaslarının ardından Papa Franciscus, akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı