Pankobirlik ile Koop İş arasında Toplu İş sözleşmesi

Pankobirlik ile Koop İş arasında Toplu İş sözleşmesi

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

ANKARA (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, maden işçilerinin 2 gün izin yapmasıyla ilgili taleplerinin Meclis'teki alt komisyonda kabul edildiğini söyledi.

Atalay, Türk-İş'e bağlı Koop İş ile Pankobirlik arasında, büro iş kolunda çalışan yaklaşık bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin Pankobirlik'teki imza törenine katıldı.

Sendikaların son dönemde iş kazaları gibi üzüntü verici ve sıkıntılı işlerle anılmaya başladığını belirten Atalay, bugün imzalanacak toplu iş sözleşmesinin söz konusu algıyı biraz olsun gidereceğini aktardı.

İşveren tarafını toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sergilediği uyumlu tutumdan dolayı kutlayan Atalay, Konya-Ankara karayolunun çevresini ağaçlandırılmasından ötürü de Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'a ayrıca teşekkür etti.

Atalay, Türk-İş'in Torku ile Koop İş'in yanında Şeker-İş ve Maden-İş sendikaları toplu iş sözleşmeleri sebebiyle de ilişkisinin bulunduğuna değinerek, "Bu ülkenin güzel şeylere ihtiyacı var. 'Madenciler 2 gün izin yapsın, 2 gün güneşi görsün' diye tam 3,5 ay mücadele ettik. Biz, para istemiyoruz, isteğimiz madencilerin iki gün izin yapması. Bu talebimiz geçen hafta Meclis'te alt komisyondan geçti. Bizim için en iyi tablo oydu, şimdi de en iyi tablo böyle bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıdır" diye konuştu.

-"Aile içerisinde pazarlık olmayacağına inanıyoruz"-

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da dünyada kalkınma modellerinin sadece kamu ve özel sektör tarafından gerçekleşmediğini, bu ikisi arasında gri ton olarak üretici kooperatiflerinin bulunduğunu vurguladı.

Gelişmiş ülkelerde kooperatiflerin ekonomiye çok büyük katkılarının olduğuna dikkati çeken Konuk, şunları kaydetti:

"Pankobirlik olarak biz büyük bir aileyiz. Biz çalışanlarımızı ailenin birer ferdi olarak görüyoruz. Bundan dolayıda aile içerisinde pazarlık olmayacağına inanıyoruz. Aile fertleri arasında ailenin selameti için hakça bir paylaşımdan söz edilir. Biz, sadece alınacak ücretlerden de öte, çalışanların haklarının korunmasından da öte, buranın iktisadi açıdan gelişmesinden de pay alan bir yöntemden bahsediyoruz. Bunu Türk-İş ile yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum."

 Kooperatiflerin çeşitli ideolojik nedenlerle ve farklı uygulamalarla bugüne kadar ülkeye gereken katkıyı sağlayamadığını dile getiren Konuk, "Çok şükür, biz Pankobirlik olarak farklı bir kooperatif algısını ve uygulamasını da üretimimizle, çiftçimizle, tüketicilerimizle ve çalışanlarımızla hep beraber birlikte büyümenin formülünü inşa ettiğimizi söyleyebilirim. İnşallah yarınlarda daha büyük bir ülke adına her birimiz üzerimize düşenleri yerine getirmede gerekli gayreti gösterecektir. Burada ortak bir akıl ve irade var, hakça da bir bölüşüm var. İnşallah bunun devamını getireceğiz" ifadesini kullandı.

-"Her iki taraf için de güzel bir sözleşme oldu"-

Koop İş Genel Başkanı Alemdar ise Pankobirlik'te büro iş kolunda çalışan yaklaşık bin kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandığını belirterek, 24. dönemi imzalanacak olan anlaşmayla Pankobirlik ile Koop İş arasında toplu iş sözleşmesinin toplamda 48 yılı bulacağını söyledi.

Daha önce imzaladıkları tüm toplu iş sözleşmelerindeki maddeleri günün şartlarına uyarladıklarını belirten Alemdar, "İşçilerimizin talepleri işveren tarafından kabul gördü. Her iki taraf için de güzel bir sözleşme oldu" dedi.

Konuşmaların ardından, Koop İş ile Pankobirlik arasında büro iş kolunda çalışan yaklaşık bin işçiyi kapsayan 24. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı