Pandomimciler göz doldurdu

Pandomimciler göz doldurdu

Dünya Tiyatrolar Günü nedeni ile sanatı tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte minikler göz doldurdu.

Gülen Yüzler Akademisi’nde 3 yaş grubunda bulunan miniklere yönelik yapılan etkinlikte minikler usta pandomimcilere taş çıkarttı. 3 yaş grubu öğretmeni Münire İkbal Güner, küçük yaştaki çocukların bu tür faaliyetlerlerde iyi bir eğitimle kısa sürede başarıyı yakalayabileceklerini belirterek, “Sanat ile ilgili yapılan çalışmalar miniklerin kişilik gelişiminde önemli rol oynamaktadır” dedi.

“SANATSAL FAALİYETLER ÖNEMLİ”

Sanatın, çocuğun kendisini tanıması, kişilik gelişimi, sosyalleşmesi ve duygusal dışavurumu açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Güner, “Eğer sanat olmazsa konuşma dünyası araçsız kalır. Sanat, çocuklardaki enerjiyi ve var olan kapasiteyi ortaya çıkarırken onların etmesine olanak verir. İletişim ve kendini ifade etme sürecinde çocuğun yaratıcı çözümleri, başarı ve özgüven duygusunun gelişmesini sağlar. Özgüveni gelişmiş, başarı duygusunu tatmış çocuk, bir birey olarak başka insanlarla karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içinde yeni ilişkiler geliştirir. Bu yüzden sanatsal faaliyetlere büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“TİYATRO ÇOCUKLARA EMPATİYİ ÖĞRETİR”

Tiyatronun çocukların kendilerini tanımalarına olanak sağladığının altını çizen 3 yaş grubu öğretmeni Münire İkbal Güner sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuk, rol aldığı bir oyunda, canlandırdığı karakterin özelliklerine bürünürken, kendini ve insanları farklı açıdan görmeyi öğrenir. Empati kurar. Değişik rolleri alan, farklı kişiliklere bürünen çocuk kendini ve çevresini daha kolay tanır.

“TİYATRO ÖZGÜVENİ ARTIRIR”

Gülen Yüzler Akademisi sahibi Osman Avcıoğlu ise kurum olarak miniklerin bu tür etkinleri gerçekleştirmelerini teşvik ettiklerini belirterek, özellikle pandomim yapma kabiliyeti yüksek olan çocukların kendilerini daha rahat ifade ettiklerini söyledi. Avcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuklar hayal ve yorum gücünün eşliğinde gerçeği öğrenir ve görür. Bu etkinlikler ile birçok yaşantıyı öğrenip bunları kendi yaşantısıyla birleştirerek yeniden düzenlemeler yapar. Hareketli ve yaratıcılığa dayanan ortam, çocukların zevkle çalıştığı bir ortamdır. Tiyatro etkinliklerinde görev alan, yaratıcılığını, vücudunu kullanan, iletişimde bulunan çocuk, sosyal yaşantısında rahat ve güvenli hareket eder.  Karşılaştığı sorunlara çözüm bulmaya çalışır. Ayrıca tiyatro çocuklara ekiple çalışmayı, dayanışmayı öğretir. Grup etkinliğine dayanan bir faaliyet olduğu için görev alan çocuklar birlikte bir işi başarmanın, dayanışmanın ve birbirine destek olmanın önemini kavramış olurlar.”

minik-pandomim-(3).jpg