Pamuk üreticilerine spekülasyon uyarısı

Pamuk üreticilerine spekülasyon uyarısı

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş: "Üreticiler sezon öncesi panik yaratıp pamuğu ucuza almak isteyenlere fırsat vermesin"

AYDIN (AA) - Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk fiyatlarının düşeceğine ilişkin spekülasyon yapıldığını iddia ederek, "Üreticiler sezon öncesi panik yaratıp pamuğu ucuza almak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.  

Kocabaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her yıl hasat öncesi pamuk fiyatlarının düşeceği yönünde spekülatif söylemlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti.

Söke Ovası'nda yaklaşık 360 bin dekar alanda pamuk ekiminin gerçekleştirildiğini, ürününü üreticilerin elinden ucuza almak isteyenlerin olduğunu kaydeden Kocabaş, şunları söyledi:

"Türkiye'de pamuk üretim alanı bu sezon yaklaşık yüzde 25 arttı. Bu artışla birlikte dünya borsalarında pamuk fiyatları bir miktar geriledi. Ama bu durum üreticiyi paniğe sevk etmemeli. Eğer üretici paniğe kapılırsa, pamuk fiyatları daha da aşağı düşer. Zaten pamuk simsarları da bunu istiyor. Bu sene verimin de yüksek olmasını bekliyoruz. Üreticiler sezon öncesi panik oluşturup ürünü ucuza almak isteyenlere fırsat vermesin."

- "Yapraklar tam dökülmeden hasat yapılmamalı"

 Söke Ovası'nda pamuk hasadının 25 Eylül 2014 tarihinden sonra başlayacağına işaret eden Kocabaş, üreticilerin koza açıcı ve yaprak döktürücü ilaçları zamanında kullanmasını istedi. 

Yapraklar dökülmeden hasat yapılmaması gerektiğine dikkati çeken Kemal Kocabaş, "Özellikle rutubetli pamuk hasat edilmemeli. Bizler kaliteli pamuk ürettiğimiz sürece, tekstilci dışarıdan pamuk almaz. Ne kadar kaliteli pamuk üretirsek ürünümüzü o kadar yüksek fiyata satarız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı