Paletli Yüzme Bireysel Açık Yaş Türkiye Şampiyonası

Paletli Yüzme Bireysel Açık Yaş Türkiye Şampiyonası

- 5 farklı ildeki 20 spor kulübünden 78 erkek, 63 kadın olmak üzere toplam 141 sporcu mücadele edecek


İSTANBUL (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Paletli Yüzme Bireysel Açık Yaş Türkiye Şampiyonası, yarın Beylikdüzü'nde başlayacak.

TSSF'den yapılan açıklamaya göre GHSİM Beylikdüzü Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek şampiyonada 5 farklı ildeki 20 spor kulübünden 78 erkek, 63 kadın olmak üzere toplam 141 sporcu mücadele edecek.

Büyükler, genç A ve genç B yaş gruplarında kadın ve erkeklerde, 50 ila bin 500 metre arasında çeşitli mesafelerde yapılacak mücadelelerde, sporcular su üstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde madalya almak için yarışacaklar.

Turnuva, 100, 400 metre su üstü, 100 metre çift palet disiplinlerinde şampiyonların belirleneceği yarın sabah yarışları ile başlayacak. 23-26 Mayıs tarihleri arasındaki şampiyonada 3. ve 4. gün master kategorisinde de müsabakalar olacak. Yarın saat 16.00'da açılış töreniyle başlayacak şampiyonluk yarışlarının kapanış töreni 26 Mayıs Pazar günü saat 14.30'da yapılacak.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, paletli yüzmede milli sporcuların son 3 yılda uluslararası yarışlardan altın madalya ile döndüğüne dikkati çekerek, "Genç sporcularımızın performansı, onların azim ve kararlılığı, elde ettiğimizi uluslararası başarılara yenilerini ekleyeceğimizle ilgili bizlere umut aşılıyor. Onlara gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :