Paletli Yüzme Anadolu Kupası

Paletli Yüzme Anadolu Kupası

- Marmaris'te düzenlenen yarışlarda 253 sporcu mücadele ediyor


MUĞLA (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Paletli Yüzme Küçükler, Yıldızlar ve Ümitler Anadolu Kupası yarışları Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.
Marmaris Kapalı Yüzme Havuzu'nda organize edilen yarışlarda, 126'sı kız olmak üzere toplam 253 sporcu mücadele ediyor.
Paletli yüzme branşını sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Anadolu Kupası yarışları üç gün sürecek.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Spor Koordinatörü İrfan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyonlarının 2016 yılı spor organizasyon takviminde yer alan Paletli Yüzme Küçükler, Yıldızlar ve Ümitler Anadolu Kupası müsabakalarına 6 ilden 25 kulübün katıldığını söyledi.
Yaklaşık iki hafta önce Dünya Şampiyonası'nda ilk defa bir altın, üç bronz madalya elde ettiklerini anlatan Kara, "Daha önceki yıllarda yaptığımız Anadolu Kupalarının etkisi büyük. Bu branşı sevdirmek ve belli bir yerlere taşımak, dünya şampiyonları çıkarmak için yapıyoruz bu turnuvaları." dedi.
Marmaris Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Deryal ise ilçede spor turizmini geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Deryal, "Marmaris'e ilk kez paletli yüzme sporunu getirdik. Yüzmenin çeşitli dallarını, Marmaris'e yakışan spor organizasyonlarını getirtmeye çalıyoruz. Amacımız gençlere spor yaptırmak, onları spora teşvik etmek." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :