Palandöken'den esnafa "TAPDK ruhsatlarını yenileyin" çağrısı

Palandöken'den esnafa "TAPDK ruhsatlarını yenileyin" çağrısı

TESK Başkanı Palandöken:- "TAPDK Satış Belgesi sahibi yaklaşık 165 bin perakende satış noktasının ruhsatlarını 31 Mart'a kadar yenilemesi gerekiyor. Esnafımız son günü beklemeden ruhsatlarını yenilesin"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Satış Belgesi sahibi yaklaşık 165 bin perakende satış noktasında ruhsatların 31 Mart'a kadar yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin satışına ilişkin bayilerin alması gereken ruhsatların son gün beklenmeden yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

TAPDK Satış Belgesi sahibi esnafın yenileme işlemlerini son güne bıraktıklarında yoğunluk yaşandığına işaret eden Palandöken, "TAPDK Satış Belgesi sahibi yaklaşık 165 bin perakende satış noktasının ruhsatlarını 31 Mart'a kadar yenilemesi gerekiyor. Esnafımız son günü beklemeden ruhsatlarını yenilesin. Faaliyetine devam etmesine rağmen süre uzatım işlemi yapmaması nedeniyle satış belgesi iptal duruma düşecek olan satıcıların güncel mevzuat hükümlerine uygun olarak yeniden satış belgesi başvurusunda bulunması gerekecek. Bu durum, hem sizleri hem de vatandaşı mağdur edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :