Palandöken'den Avrupa Günü mesajı

Palandöken'den Avrupa Günü mesajı

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Üyelik sürecinde yaşanan olumsuzluklara rağmen AB’nin, adil ve Türkiye’nin üyeliğine yönelik perspektif ışığında teşvik edici bir politika ile yola devam edeceğini umuyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Üyelik sürecinde yaşanan olumsuzluklara rağmen AB’nin, adil ve Türkiye’nin üyeliğine yönelik perspektif ışığında teşvik edici bir politika ile yola devam edeceğini umuyoruz." ifadesini kullandı.

Palandöken, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin her zaman Avrupa'nın bir parçası olduğunu belirtti.

Avrupa'da önemli oranda Türk vatandaşının yaşadığını hatırlatan Palandöken, "Üyelik sürecinde yaşanan olumsuzluklara rağmen AB’nin adil ve Türkiye’nin üyeliğine yönelik perspektif ışığında teşvik edici bir politika ile yola devam edeceğini umuyoruz. AB süreci hem Türkiye için hem de Avrupa için önemli kazanımları getirmiş olup, bu kazanımları kaybetmemek için çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :