Pakistanlı çaycının hayatı bir fotoğrafla değişti

Pakistanlı çaycının hayatı bir fotoğrafla değişti

Pazarda çay doldururken çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı uyandıran Pakistanlı "yakışıklı" çaycı ülkenin yeni ilgi odağı haline geldi- Okuma yazma bilmeyen ve sosyal medyadan haberi olmadığını söyleyen çaycı Han, şimdiden modelliğe ilk adımını

İSLAMABAD (AA) - YUSUF HATİP - Amatör bir fotoğrafçının paylaştığı fotoğrafı sosyal medyada on binlerce beğeni alan ve "yakışıklılığıyla" ünü ülke sınırlarını aşan Pakistanlı çaycının hayatı bir gecede değişti. Genç çaycı, gelen film tekliflerine şimdilik sıcak bakmıyor.

Pakistan'daki etnik gruplardan Peştun kökenli Arşad Han (18), başkent İslamabad'da İtvar pazarında çaycılık yapan sıradan bir gençti. Pazarı gezen amatör bir fotoğrafçının çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasıyla Han, bir anda ülke gündemin en üst sıralarına yerleşti.

Mavi-yeşil gözleri, bıyığı ve "yakışıklılığıyla" ilgi odağı haline gelen Han'ın fotoğrafı Instagram'da paylaşıldıktan kısa süre sonra 20 bin beğeni ve binlerce yorum aldı. Çaycı Han, Twitter'da kendisi için kullanılan etiket ile Pakistan gündemine oturdu.

Fotoğrafı çekip sosyal medya hesabında "sıcak çay" ifadesiyle paylaşan Javeria Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce çektiği fotoğrafı 6 gün önce sosyal medyada paylaştığını söyledi.

"Pazarda yürürken aniden dikkatimi çekti, öylesine birkaç fotoğrafını çektim." diyen Ali, "Genç kızların gözdesi haline gelen çaycı Han'ın ününün ülke sınırlarını aşacağını nereden bilebilirdim?" ifadesini kullandı.

Çaycının fotoğrafının, Hindistan ve İngiltere'nin yanı sıra dünyanın birçok yerinde ilgi topladığını belirten Ali, "Daha sonra kendisini bulmak ve tanışmak için pazara gittim. Onu gördüğümde her ne kadar sosyal medyadan haberi olmasa da kendisine gösterilen ilgiden dolayı ünlü olduğunu anladığını fark ettim." dedi.

Ali, genç çaycının okuma yazma bilmediğini belirterek, "Onun adına seviniyorum ama umarım şöhreti taşıyabilir. Gerçekten mütevazi ve iyi bir insan." şeklinde konuştu.

Urduca bilmeyen Han ise şimdiden kendine bir menajer tutmak zorunda kalmış. Menajeri aracılığıyla AA muhabirine konuşan Han, "Her şey bir anda gelişti. Ünlü olduğumu, insanlar benimle fotoğraf çektirmek için yanıma gelmeye başladığında fark ettim." dedi.

Dünyanın en ünlü çaycısı olma yolundaki Han'ın 17 kardeşi bulunuyor.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :