Pakistan'dan İngiltere'ye MKM lideri hakkında yasal işlem talebi

Pakistan'dan İngiltere'ye MKM lideri hakkında yasal işlem talebi

Pakistan, İngiltere'den Londra'da sürgün hayatı yaşayan MKM partisi lideri Hüseyin hakkında yasal işlem başlatmasını talep etti

İSLAMABAD (AA) - Pakistan, İngiltere'den başkent Londra'da yaşayan Birleşik Ulusal Hareket (MKM) lideri Altaf Hüseyin'in geçen hafta canlı yayından destekçilerine seslenmesinin ardından Karaçi'de yaşanan olaylar nedeniyle yasal işlem başlatmasını istedi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hüseyin hakkındaki suçlamaların yer aldığı bir dosyanın Pakistan makamlarınca İngiltere'ye gönderildiği bildirildi. Açıklamada, dosyada, Hüseyin'in şiddeti teşvik ettiği, hukuk ve kamu düzenini bozduğuna dair iddialara yer verildiği belirtildi. Ayrıca, Hüseyin'in İngiltere yasaları ile uluslararası hukuku da ihlal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanı Nisar Ali Han'ın İngiltere'nin İslamabad Büyükelçisi Thomas Drew ile bir araya geldiği de belirtilirken, Hüseyin konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin bilgi verilmedi.

Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinin başkenti Karaçi'de, geçen hafta MKM yanlılarının bir ulusal kanalın binasına saldırması sonucu yaşanan arbedede 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Saldırının, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan MKM lideri Hüseyin'in canlı yayından destekçilerine seslenmesinin ardından yaşandığı öne sürüldü

- MKM Partisi

MKM, 1984 yılında Altaf Hüseyin tarafından Hindistan sınırında kalan Müslümanlardan Pakistan'a göç edenlerin haklarınının korunması amacıyla kuruldu. MKM'nin, "Pakistan için en büyük fedakârlığı kendilerinin yaptığına, bu ülke uğruna Hindistan'daki topraklarını terk ettiklerine ancak daha sonra ülke içerisinde önemli pozisyonlardan tasfiye edildiklerine inanan" muhacirlerin sesi olduğu belirtiliyor.

Şiddet olaylarını açıktan organize eden, kendine yönelen her türlü muhalefeti şiddet kullanarak bastırmaktan çekinmeyen bir siyasi parti olmakla suçlanan MKM'in lideri Hüseyin, pek çok kişinin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle hüküm giydi. İngiliz vatandaşlığı da bulunan Hüseyin, Londra'da sürgün hayatı yaşıyor.

MKM, özellikle Karaçi ve Haydarabad kentlerinde etkili bir parti olarak öne çıkıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :