Pakistan'daki okul baskını

Pakistan'daki okul baskını

Cumhurbaşkanı Hüseyin, 17 mahkumun af talebini okul baskınından sonra reddedildi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın Peşaver kentindeki okul baskınından sonra, daha önce askıya alınan idam cezasının tekrar getirilmesiyle 17 mahkumun af talebinin, Cumhurbaşkanı Memnün Hüseyin tarafından geri çevrildiği bildirildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, terör suçlamasıyla hüküm giyen 17 mahkumun, son kez aileleriyle görüştürüldükten sonra birkaç gün içinde idam edilmesi bekleniyor.

Bu arada daha önce af talebinde bulunan 120 militanın isim listesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderildi, Başbakan Navaz Şerif de listeyi Cumhurbaşkanı Hüseyin'e sundu.

Alınan bilgiye göre, Pakistan cezaevlerinde idam cezasına çarptırılan yaklaşık 8 bin mahkum bulunuyor. Ancak tekrar uygulamaya konulan idam cezasının, sadece terörle mücadele ve askeri mahkemelerde yargılananlar için geçerli olduğu öğrenildi.

Öte yandan 2008 yılında Hindistan'daki Mumbai saldırılarında parmağı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve terörle mücadele mahkemesinde yargılanan Zeki-ür Rahman Lakvi'nin, kefaletle serbest kalacağı bildirildi.

Lakvi'nin avukatı Rizvan Abbas, mahkemenin delil yetersizliğinden kefaleti kabul ettiğini öne sürdü. Abbas, Lakvi'nin, 5 bin dolar kefaleti yatırdıktan sonra serbest kalabileceğini ifade etti.

Lakvi, Aralık 2008'de Azad Keşmir'in Muzaffarabad bölgesinden çıkarken gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı