Pakistan'daki Afgan mülteci köyünün yıkımı

Pakistan'daki Afgan mülteci köyünün yıkımı

İslamabad yakınlarındaki Afgan mültecilerin yaşadığı köyün, illegal olduğu gerekçesi ile belediye ekiplerince yıkımına başlandı- Yıkım sırasında ekiplere direnen mülteciler polis ile çatıştı

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarındaki Afgan mülteci köyünün, illegal olduğu gerekçesi ile belediye ekiplerince yıkımına başlandı.

Yıkım sırasında ekiplere direnen mülteciler polis ile çatıştı. Polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasına, taş atarak karşılık veren mülteciler yıkıma engel olamadı. 

Olayların başlangıcında mülteci bir kadın toprak evinin çatısına çıkarak eline aldığı Kuran-ı Kerim ile yıkıma engel olmaya çalıştı. Kadın, polisler tarafından bulunduğu yerden indirildi ve iş makinalarıyla toprak evler yıkıldı.

Mülteciler henüz yıkılmamış evlerinden eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Onlarca toprak evin bulunduğu köyün tamamının yıkım işlemlerinin ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.

İslamabad Belediyesi, son 6 ay içerisinde gönüllü olarak köyü boşaltmaları için mültecileri 3 kez uyarmıştı.  

Pakistan Talibanı tarafından geçen aralık ayında Peşaver kentinde düzenlenen okul baskınında 130'dan fazla çocuğun katledilmesinin ardından hükümet, terörizme karşı 20 maddelik Ulusal Hareket Planı hazırlamış, bu çerçevede ülkede yaşayan 1,6 milyon Afgan mültecinin de 2015 yılı sonuna kadar ülkelerine geri döndürülmeleri planlanmıştı.

Ayrıca, saldırıdan sonra Özbek ve Afgan mültecilere karşı başta Peşaver olmak üzere tüm ülkede baskılar artmış, yüzlercesi Afganistan'a geri dönmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı