-Pakistan'da yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı: 42 ölü

-Pakistan'da yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı: 42 ölü

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da yolcu otobüs ile kamyonun çarpıştığı kazada en az 42 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.Yerel kaynaklardan edinile bilgiye göre, Dera Ghazi Han şehrinden...

Pakistan'da yolcu otobüs ile kamyonun çarpıştığı kazada en az 42 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinile bilgiye göre, Dera Ghazi Han şehrinden ülkenin güneyindeki liman kenti Karaçi'ye doğru giden yolcu otobüsü, Sukkur şehri yakınlarında bir kamyonla çarpıştı. Kazada aralarında 5 çocuk, 7 kadının de yer aldığı 42 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Sukkur Emniyet Müdürü Fida Hüseyin, yaptığı açıklamada kazanın nedeninin henüz öğrenilemediğini, otobüs şoförünün hayatını kaybettiğini kamyon sürücüsün ise yaralandığını belirtti. 

Yaralıların Sukkur şehrindeki devlet hastanesine sevk ediliği öğrenildi.

Ülkede son olarak geçen ay yine liman kenti Karaçi'den yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Belucistan'ın Hub bölgesi yakınlarındaki otoyolda bir yakıt tankeri ile iki yolcu otobüsü çarpışmış, kazada 35 kişi ölmüştü. Ocak ayında ise Sind eyaletinin Navabşah şehrinde öğrenci servisinin kamyonla çarpışması sonucu 20'si çocuk, 22 kişi hayatını kaybetmişti.

 Pakistan, eski araçlar, bakımsız yollar ve dikkatsiz sürücüler nedeniyle dünyada en fazla trafik kazası yaşanan ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı