Pakistan'da siyasal kriz

Pakistan'da siyasal kriz

Gösteri başlatan muhalefet partileri ile hükümet müzakere heyetleri bir araya geldi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Adalet Hareketi (PTI) ve Pakistan Halk Hareketi (PAT) partileri ile hükümet müzakere heyetleri bir araya geldi.

PTI liderlerinden Şah Mahmud Kureyşi gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet müzakere heyetiyle ilk kez bir araya geldikleri görüşmede 6 maddelik taleplerinin ilettiklerini söyledi. Müzakere görüşmeleri için hükümet heyeti ile tekrar bir araya geleceklerini ifade eden Kureyşi, bir soru üzerine PTI'nin bir siyasi parti olduğunu vurgulayarak, ordu dahil kimsenin işareti ile hareket etmediklerini belirtti.

Hükümet heyetinden Pencap Eyaleti Valisi Chaudhary Muhammad Sarvar de görüşmelerin gayet olumlu yönde ilerlediğini söyledi. Hükümet tarafından PTI'a her hangi bir şart konmadığını dile getiren Sarvar, PTI'in taleplerini üst düzey yetkililer ile masaya yatırılacağını, kararların Pakistan halkının menfaatleri gözönünde bulundurularak alıncağını ifade etti. 

Öte yandan Pakistan Halk Hareketi heyetiyle de hükümet müzakere heyetinin bir araya geldiği öğrenildi. PAT'ın hükümete iki maddelik talebin sunduğu ifade edildi.

Pakistan'da 14 Ağustos'ta hükümet karşıtı protesto gösterileri başlatan PTI ve PAT partileri gösterilerini ayrı sürdürmekle birlikte Başbakan Navaz Şerif ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'in istifasını talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı