Pakistan'da ramazan

Pakistan'da ramazan

Ülkede ramazan ayının son 10 gününü ibadetle geçirmek isteyen milyonlarca Müslüman, camilerde itikafa girdi

İSLAMABAD (AA) - Pakistanlı milyonlarca Müslüman, ramazan ayının son 10 gününün tamamıyla ibadete ayrılması ile gerçekleştirilen "itikaf" için ülkenin dört bir yanındaki camilere adeta akın etti.

Nüfus bakımından Müslüman ülkeler arasında Endonezya'dan sonra ikinci sırada yer alan Pakistan'da, ramazan tüm coşkusuyla yaşanmaya devam ediyor.

Başkent İslamabad'ın önde gelen simgelerinden olan Faysal Camii başta olmak üzere, ülke genelindeki büyük camiler "itikaf" ibadeti için kayıt işlemlerini tamamladı ve dün gece itibariyle itikafa girildi. Ramazan ayınının son 10 gününü ibadetle geçirmek isteyen Pakistanlı Müslümanların büyük camilere ismini kaydettirmesi gerekiyor.

Pakistan'daki federal yönetimler ve merkezi hükümet de milyonlarca Müslüman'ın ibadetini güvenli biçimde yerine getirebilmesi için büyük camilerde özel güvenlik önlemleri aldı.

Faysal Camii'nin yanı sıra ülkenin en kalabalık eyaleti olan Pencab'ın başkenti Lahor'daki meşhur Padişah, Data Darbar ve El-Kudsiyse camileri de "itikaf" için Müslümanların en çok tercih ettiği camilerden oldu.

- İtikaf nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde isim olarak "bir kenara çekilme, ortalıkta görünmeme" anlamına gelen itikaf, "Ramazan ayının son 10 gününde Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak üzere dünya işlerinden ilgiyi kesip camiye kapanarak ibadet etmek" olarak tanımlanıyor.

Cami veya cami hükmündeki bir yerde dışarı çıkmadan, dünyevi bir şey konuşmadan, Kur'an-ı Kerim okuyup, zikir çekip, ibadet ve tefekkür ederek Allah'a yaklaşılmaya çalışılan itikaf, "Müslümanların kendisini yenilemesi için bir zaman dilimi ve diriliş" şeklinde de değerlendiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :