Pakistan'da Beluç militanlara operasyon

Pakistan'da Beluç militanlara operasyon

Belucistan Eyaleti'nde ayrılıkçı Beluç militanlara karşı düzenlenen operasyonda 13 örgüt üyesi öldürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 13 Beluç militan öldürüldü. 

Belucistan eyaletinin sınır muhafızları birliği sözcüsü Han Vaseh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanlara operasyon düzenlendiğini söyledi.

Eyaletin Turbat bölgesinde düzenlenen operasyonda  askerler ile ayrılıkçı militanlar arasında çatışma yaşandığını ifade eden Vaseh, 13 militanın ölü ele geçirildiğini belirtti.

Belucistan'da iki ayrılıkçı grup olan Belucistan Özgürlük Ordusu ile Birleşik Belucistan Ordusu aralarında çıkan anlaşmazlık dolayısıyla da  dün gece Kohlu bölgesinde çatışmış 20 militan ölmüştü. 

Pakistan'ın güneybatısında İran sınırında yer alan Belucistan Eyaleti'nde on yıllardır ayrılıkçı Beluç örgütler, eyaletin ülkenin kuruluşunda zorla federal sınırlara dahil edildiği iddiasıyla,  ayrılma için ordu birlikleri ile çatışıyor.

Yaklaşık 200 milyonluk ülke nüfusunun sadece 8 milyonunu sınırlarında barındırmasına karşın eyalet, yüzde 44'lük yüz ölçümü ile Pakistan topraklarının neredeyse yarısına tekabül ediyor.

Belucistan eyaleti, yeraltı kaynakları bakımından ülkenin en zengin kısmını teşkil ederken, aynı zamanda 46 milyar dolar değerindeki "Pakistan-Çin Ekonomik Koridoru" projesinin en önemli ayağı olan Gwadar Limanı da burada bulunuyor. 

 

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı