- Pakistan-Hindistan sınırındaki çatışma

- Pakistan-Hindistan sınırındaki çatışma

Hint askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybeden Pakistanlı sivil sayı 3'e yaralı sayısı ise 22'ye yükseldi

Pakistan-Hindistan sınırında, Hint askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybeden Pakistanlı sivil sayı 3'e yaralı sayısı ise 22'ye yükseldi. 

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Sialkot bölgesinde Hint askerlerinin Pakistan tarafına açtığı taciz ateşi sonrasında ölen sivil Pakistanlının 3'e yaralananların ise 22'ye yükseldiğini bildirdi. 

İlk kayıpların ardından Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü açıklama yaparak Hindistan tarafından açılan ateşin, iki ülke arasında süregelen ateşkese zarar verdiğini belirtmişti.  

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi münasebetiyle bir araya gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi görüşmesi olumlu geçmiş ve iki ülkenin güvenlik bürokrasinin önce Yeni Delhi'de ardından da İslamabad'da bir araya gelmesi planlanmıştı.

İngiltere'den 1947 'de bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ile Pakistan, nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı kontrolü altındaki Cammu Keşmir'de saldırı düzenlemeleri için militanlara silah sağlamakla suçluyor. Ayrılıkçıların 1989'dan bu yana devam eden silahlı eylemlerinde 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor. 

Keşmir bölgesinin bir kısmı da halen Çin'in kontrolü altında bulunuyor.

Pakistanlı yetlililer daha önce yaptığı açıklamada 2 sivil Pakistanlının hayatını kaybetiğini, 7 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı