Pakistan-Hindistan arasındaki gerginlik

Pakistan-Hindistan arasındaki gerginlik

Hindistan ordusu, Cammu Keşmir'de 4 direnişçiyi daha öldürdü

SRINAGAR (AA) - Hindistan ordusu, kontrolü altındaki Cammu Keşmir'de 4 direnişçiyi daha öldürdüğünü duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, Hint askerlerinin Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınır Keşmir Kontrol Hattı'na yakın bölgelere yaklaşan 3 grup direnişçiye müdahale ettiği, olayda 4 direnişçinin öldüğü belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisi, direnişçilerin Hindistan'ın denetimindeki bölgeye girmeye çalıştığını söyledi.

Hindistan ordusu, bugün Cammu Keşmir'deki Langate bölgesindeki bir askeri kampa yönelik saldırının engellendiğini ve 3 direnişçinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hindistan ve Pakistan'ın tarihlerinde üç kez savaşa girmesine yol açan Keşmir'de temmuz başında Hindistan güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin arasında çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin öldürülmesi, gerilimi yeniden alevlendirmişti. Hindistan, Wani'nin öldürülmesiyle başlayan protestoların önüne geçmek için çeşitli güvenlik önlemleri almış, Cammu Keşmir'de birçok kent ve köyde süresiz sokağa çıkma yasağı ve sıkıyönetim i̇lan edilmişti.

Bölgede iki ayı aşkın süredir devam eden, Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 90 Keşmirli hayatını kaybetmiş, 3 binden fazla sivil yaralanmıştı.

Gerilim, Keşmir'deki bağımsızlık yanlısı direnişçilerin, 18 Eylül'de Hindistan'ın Uri askeri üssüne düzenlediği saldırıyla daha da tırmanmıştı. Hindistan, 18 askerinin öldüğü saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tutuyor ve komşusunu teröristlere destek vermekle suçluyor. Pakistan ise bu iddiayı reddederek Hindistan'ın, dikkatleri Keşmir'de yaşanan insan hakları ihlallerinden başka yöne çevirmek istediğini belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :