Pakistan heyeti, Suriyelilere destek için Kilis'te

Pakistan heyeti, Suriyelilere destek için Kilis'te

Pakistanlı milletvekilleri, kentte sığınmacılar için açılan fırında ve yetim çocukların eğitim gördüğü anaokulunda incelemelerde bulundu

KİLİS (AA) - Pakistanlı milletvekilleri, nüfusundan daha çok Suriyeli ağırlayan Kilis'te, sığınmacılara destek ziyaretinde bulundu.

Pakistan milletvekilleri Munaza Hasan, Shakeela Lugman, Fouzia Hammed, Syeda Aysha ve Khubeyb Vakfı Başkan Yardımcısı Farida Amjad'ın da aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Pakistan'daki partner yardım kuruluşu Khubeyb Vakfının desteğiyle kentte Suriyeli sığınmacılar için açılan fırında incelemelerde bulundu.

Fırında çalışan İHH görevlileriyle görüşen heyet üyeleri, yürütülen insani yardım çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Milletvekili Aysha, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pakistan halkının yardımını Kilis'te ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH'ye teşekkür eden Aysha, "Dünya kadınlar günü etkinlikleri kapsamından farklı ülkelerdeki kadınlarla buraya geldik. Burada tek bir mesaj vermek için toplandık. Suriye'de kadınların hapislerde tutulması ve işkenceye maruz kalması kabul edilemez. Buradaki mülteciler bu fırından faydalanıyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Pakistan'da Erdoğan sevgisi

Milletvekili Lugman da vakfın çalışmalarını başarılı bulduklarını söyledi.

Pakistan ile Türkiye arasında dostluk bağı bulunduğunu vurgulayan Lugman, "Pakistan halkı Türk halkını gerçekten çok seviyor, Türkler ülkemizde çok seviliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Pakistan da en çok tanınan ve sevilen isimlerden birisidir." dedi.

Heyet üyeleri daha sonra, yaklaşık 70 Suriyeli yetimin eğitim gördüğü Beşevler Mahallesi'ndeki bir anaokulunu da ziyaret ederek burada yakından ilgilendikleri çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :