Pakistan Başbakanı Şerif TBMM'de

Pakistan Başbakanı Şerif TBMM'de

Şerif, Meclisin, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında bombalanan bölümünü gezdi- Navaz Şerif: "15 Temmuz çok karanlık bir geceydi ama o karanlık gecede cesaret, sebat, kahramanlık, fedakarlığın çok parlak örneklerini gördük"- TBMM Başkanı Vekili Aydın:

TBMM (AA) - Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, "15 Temmuz çok karanlık bir geceydi ama o karanlık gecede cesaret, sebat, kahramanlık, fedakarlığın çok parlak örneklerini gördük." dedi.

Şerif, Türkiye'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde TBMM'ye geldi. Şerif, TBMM'ye gelişinde Meclis Başkanı Vekili Ahmet Aydın tarafından karşılandı.

Aydın, Şerif'e, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında bombalanan Şeref Holü'ndeki bölümü gezdirdi ve o gece yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Şerif, şehitlerin anısına karanfil bıraktı.

TBMM Başkanı Vekili Aydın, Pakistan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren en üst düzeyde Türkiye Cumhuriyeti'nin, halkının, Meclisinin yanında olduğunu net bir duruşu ortaya koyarak gösterdiğini söyledi. Bunun gerek Pakistan Cumhurbaşkanı gerek Pakistan Meclisi ve Başbakanı tarafından defaatle teyit edildiğini belirten Aydın, Pakistan'ın, darbeye karşı demokrasinin yanında durduğunu, hain FETÖ teröristlerine karşı Türkiye'nin yanında olduklarını defaatle ifade ettiklerini dile getirdi.

"Biz bunu sadece 15 Temmuz'da görmedik. Türkiye ile Pakistan arasındaki münasebet, köklü, tarihi derinliği olan, dostluk ve kardeşlik üzerine kurulu bir ilişkidir." ifadesini kullanan Aydın, "Her iki ülke, hem halklarının yararına hem de uluslararası barış anlamında ciddi bir ortaklık içindedir. Yaşadıkları sıkıntılarda, her iki ülke karşılıklı yardımlaşmışlardır. Geçmişte de böyleydi, 15 Temmuz'da da bunu net bir şekilde gördük. Bu dayanışmaları için, halkımızın, Meclisimizin yanında oldukları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Pakistan'ın, darbe girişimine kalkışanlarla iltisakı olan kuruluşları ilk anda ülkesinden kovduğunu, FETÖ'ye ait okulları Maarif Vakfı'na devrettiğini ve her zaman bu noktada her açından Türkiye'nin yanında olduklarını somut olarak gösterdiklerini vurgulayan Aydın, Urduca "Yaşasın Türkiye-Pakistan kardeşliği." dedi.

- "Kardeşlerimizin yanındayız ve omuz omuzayız"

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de, 15 Temmuz hain saldırısının bıraktığı izleri gördüklerini ve çok etkilendiklerini ifade etti.

TBMM'nin Türk demokrasisinin ve halkının iradesinin sembolü olduğunun altını çizen Şerif, şunları kaydetti:

"O gece saldırılar devam ederken dahi TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman'ın çağrısıyla oturum gerçekleşmiştir. Meclis Başkanı'nın ve milletvekillerinin bu zor durumda gösterdikleri cesaret gerçekten takdire şayan. Burası Gazi Meclis. O gece yapılan gerçekten kahramanca bir davranış. 15 Temmuz 2016 gecesi çok karanlık bir geceydi ama o karanlık gecede parlak bir örnek gördük. Cesaret, sebat, kahramanlık, fedakarlığın çok parlak örneklerini gördük. Şehitler ve yaralananlar oldu. Türk halkının direnişi karşısında elde edilen sonuç çok etkileyici. Biz de Türk kardeşlerimizin yanındayız ve omuz omuzayız. Bu darbe girişiminin ardından Pakistan'da Meclisimizin iki kamarası da Türkiye'de demokratik kuruluşların yanında olduğunu vurgulayan kararı oy birliği ile aldı.

İki ülke arasındaki kardeşlik bağları sonsuza kadar sürecektir. Çok yönlü iş birliğimiz, halklarımıza, uluslararası ve bölgemizdeki barışa katkı sağlamaya devam edecektir."

Şerif, konuşmasını, Türkçe olarak "Türkiye-Pakistan kardeş." diyerek bitirdi.

Ziyarette Şerif'e, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de eşlik etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :